Ψηφιακό ευρώ: Τι είναι και πότε έρχεται - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρχίζει να προετοιμάζεται για την κατάργηση των μετρητών στις συναλλαγές, εξετάζοντας, παράλληλα, τις προοπτικές έκδοσης του ψηφιακού ευρώ.

Η ΕΚΤ διερευνά την έκδοση του ψηφιακού ευρώ, εφαρμόζοντας κάτι ρηξικέλευθο, μιας και σύντομα, είναι πιθανό να μην υπάρχει πραγματικό χρήμα.

Βέβαια, να σημειωθεί, πως τα τελευταία χρόνια το πλαστικό χρήμα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι πραγματοποιούν συναλλαγές αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών - ή άλλων - καρτών.

Τι είναι το ψηφιακό ευρώ

«Το ψηφιακό ευρώ που θα συμπληρώνει τα μετρητά δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να πειραματιστεί πριν λάβει την οποιαδήποτε απόφαση» δήλωσε ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, Πάμπλο Χερνάντεζ ντε Κος.

«Πιστεύω ότι πρέπει να εμβαθύνουμε την τρέχουσα κατάσταση της δουλειάς μας», δήλωσε ο ντε Κος κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας, κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού συνεδρίου.

Αν και ένα πλάνο το οποίο δεν αποτελεί κάτι άμεσο, ομολογουμένως αποτελεί το μέλλον. Αναλογιστείτε εξάλλου πόσα έχουν αλλάξει στις συναλλαγές μας τα τελευταία έτη.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM