Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Οι παραβιάσεις της Τουρκίας δείχνουν εκνευρισμό λόγω της αποφασιστικότητάς μας»

Την εκτίμηση ότι ανάμεσα στους μετανάστες που συγκεντρώνονται στα παράλια της Τουρκίας με στόχο να περάσουν στα ελληνικά νησιά, πιθανόν να υπάρχουν και φορείς του κορωνοϊού, διατύπωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και την Κατερίνα Παναγοπούλου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχαμε κάποιες πληροφορίες για συγκέντρωση μεταναστών από την ενδοχώρα στα παράλια της Μικράς Ασίας, απέναντι από τα νησιά μας και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα, με βάση αυτά τα στοιχεία...

...Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό της Τουρκίας λόγω του κορωνοϊού, πιθανολογούμε ότι ούτως ή άλλως κάποιοι εξ αυτών που θα ήθελαν να περάσουν και συγκεντρώθηκαν στα παράλια, θα είναι φορείς του ιού ή ακόμα και νοσούντες. Επομένως έχουμε κάνει το σχεδιασμό μας και για αυτό το ενδεχόμενο.»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απέδωσε την αύξηση των υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά, στον εκνευρισμό της Τουρκίας, λόγω της αποφασιστικότητας των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Υπερπτήσεις και παραβιάσεις συνεχίζονται και θα συνεχίζονται. Είναι κάτι στο οποίο απαντάμε πάντα όπως πρέπει, με τα αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Για κάθε παραβίαση αντιπαρατάσσουμε και μια αναχαίτιση. Τώρα τελευταία έχουν αυξηθεί οι υπερπτήσεις, ίσως ένα ακόμη δείγμα του εκνευρισμού των γειτόνων γιατί η θέση τους -λόγω συσσωρευμένων προβλημάτων- δεν είναι καλή. Ίσως να μην περίμεναν την αποφασιστική μας αντίδραση στον Έβρο ή την αποτρεπτική μας τακτική στα νησιά. Δεν ήταν συνηθισμένοι σε αυτά στο παρελθόν αλλά τώρα πρέπει να συνηθίσουν. Η αποτρεπτική μας ικανότητα είναι μεγάλη και κάθε μέρα θα αναδεικνύεται».

Στις δηλώσεις Τσαβούγλου ότι η Ελλάδα δημιουργεί λόμπι κατά της Τουρκίας ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Ό,τι και να λέει ο κ. Τσαβούσογλου το δεδομένο παραμένει ότι έχει υπάρξει οργανωμένη και υποβοηθούμενη από την Τουρκία, απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας. Ας μην αναζητεί ενόχους ή υποκινητές αλλού ο κ. Τσαβούσογλου. Ας ασχοληθεί με τη συμπεριφορά της χώρας του.»

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε για τους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους: «Οι γονείς των στρατιωτών δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τον κορωνοϊό καθώς έχουν ληφθεί μέτρα από τις 11 Μαρτίου τα οποία αποδίδουν με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο 21 κρούσματα μεταξύ των 110.000 στρατιωτών και στελεχών». Για τους μαθητές των σχολών των Ενόπλων Δυνάμεών αποκάλυψε ότι θα πάρουν άδειες μετά την Δευτέρα του Θωμά, ενώ για τους στρατιώτες που θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο διαβεβαίωσε ότι θα λάβουν ατομική συσκευασία μέσων προστασίας με μάσκες, γάντια και αντισηπτικό.

Τέλος, αναφέρθηκε στα στρατιωτικά εργοστάσια που παράγουν μέσα ατομικής προστασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα παραχθούν 150.000 μάσκες και αρκετοί τόνοι αντισηπτικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Kοροναϊός: Τραμπ: Ερευνά αν ο ιός ήρθε από εργαστήριο της Γουχάν

Κρήτη: 37χρονος δάσκαλος κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθητές του

Βρέθηκε εξωπλανήτης με φοβερή ομοιότητα με τη Γη


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM