Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό πρόσωπο υπεράνω ελέγχου

«Διαφάνεια παντού και για τους πάντες. Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό πρόσωπο, που να βρίσκεται υπεράνω του νόμου» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

«Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό πρόσωπο, κανένα δημόσιο πρόσωπο, το οποίο να είναι υπεράνω ελέγχου. Ισχύει μία αρχή: διαφάνεια παντού, για τους πάντες και για τα πάντα. Άρα κάθε περίπτωση, που έρχεται στη δημοσιότητα και δημιουργεί θέματα και ερωτήματα, θα πρέπει να διερευνάται, πλήρως» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην ΕΡΤ1 αναφορικά με το ζήτημα των αποκαλύψεων γύρω από την Folli Follie.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της πανδημίας, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους πολίτες να υπακούσουν στα περιοριστικά μέτρα, αν θέλουμε να γιορτάσουμε ελεύθερα τα επόμενα Χριστούγεννα του 2021.

«Η έναρξη του εμβολιασμού δεν σημαίνει και το τέλος του κορονοϊού»

Όπως είπε, ο ίδιος θα περάσει τις γιορτές μόνο με την οικογένειά του, υπογραμμίζοντας, ότι η έναρξη του εμβολιασμού δεν σημαίνει και το τέλος του κορονοϊού, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της μάχης. Κάλεσε, επίσης, τους δημάρχους να δώσουν το καλό παράδειγμα τόσο σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των μέτρων όσο και για τον εμβολιασμό.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε ότι η κυβέρνηση στήριξε και στηρίζει με σημαντικό τρόπο τις τοπικές κοινωνίες, κατά την περίοδο της πανδημίας, μέσω της ενίσχυσης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Παράλληλα, παρασχέθηκαν έκτακτες χρηματοδοτήσεις, άνω των 550 εκατ. ευρώ, προς την Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να καλυφθούν τα διαφυγόντα έσοδα από τη μη είσπραξη τελών, αφού με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις απαλλάσσονται από την πληρωμή δημοτικών τελών για όσο διαρκεί η καραντίνα.

Δημόσιο και ΑΣΕΠ

Ερωτηθείς για τη μεταρρύθμιση στον τρόπο πρόσληψης στο Δημόσιο και στο ΑΣΕΠ, είπε ότι μέσα από τις αλλαγές δίνονται νέες ευκαιρίες στη νέα γενιά, ενισχύεται η αξιοκρατία και επιταχύνονται οι διαδικασίες στο τρόπο πρόσληψης μέσω της ψηφιοποίησης του ΑΣΕΠ.

Όπως σημείωσε το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μόλις ανοίξει η Βουλή, μετά τις γιορτές, προσθέτοντας πως δεν είδε σημαντικές διαφορές μεταξύ των τοποθετήσεων των κομμάτων στις Επιτροπές.

Χρέη σε δήμους 

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στηριχτούν όλοι οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ανάγκη στήριξης. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αφορά στην περίοδο της πανδημίας και η ρύθμιση στους ανθρώπους που βεβαιώθηκαν τα χρέη τους, από τις 15 Φεβρουαρίου, δηλαδή, πηγαίνουμε και μερικές εβδομάδες πίσω από τότε που ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα. Από τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα με την πανδημία του κορονοϊού, μέχρι το τέλος του χρόνου. Για όλους αυτούς τους πολίτες, που σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και τους έχουν βεβαιωθεί χρέη προς τους Δήμους, δίνουμε τη δυνατότητα να πάνε να τα ρυθμίσουν σε 100 δόσεις», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος για το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης, που αφορά στα χρέη προς τους Δήμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM