ΜέΡΑ25: «Η Δημοκρατία πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο, κ. Μητσοτάκη»

Θέση πήρε ο συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 για την υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα

Για «κυνική κυβέρνηση» που «δεν ακούει τίποτα, γιατί κυριαρχείται από το δικό της αυταρχικό σύνδρομο και την απόφαση για εκδίκηση», κάνει λόγο ο συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 Κώστας Μπιτσάνης για την υπόθεση Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπιτσάνη, η κυβέρνηση «διαπράττει έναν προμελετημένο φόνο εν ψυχρώ» και προσθέτει: «Η κοινωνία εξάντλησε τα επιχειρήματα και την απαίτησή της για Κράτος Δικαίου. Το διακύβευμα δεν ήταν οι προϋποθέσεις μετάταξης ενός κρατουμένου αλλά η ίδια η ποιότητα της Δημοκρατίας και η βασική αξία της ανθρώπινης ζωής»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Μπιτσάνης τονίζει: «Μην ελπίζετε σε συνενόχους, συνεργούς, ή συνηγόρους. Είστε μόνοι σας σ' αυτό το έγκλημα κατά του Κράτους Δικαίου και του Πολιτισμού. Η Δημοκρατία πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο, κ. Μητσοτάκη, αλλιώς δεν υπάρχει».

Πολιτική αντιπαράθεση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Να σημειωθεί προσωπική παρέμβαση μέσα από την σελίδα στο Facebook έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για τον απεργό πείνας και καταδικασμένο για δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα. Με τη σειρά του το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «δεν είναι δυνατόν να ζητείται προνομιακή μεταχείριση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM