Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η Νέα Σμύρνη

Σε επικίνδυνο κύκλο εισέρχεται η πολιτική αντιπαράθεση

- Η αγριότητα των επεισοδίων είναι πρωτοφανής - Αυτή η δημοκρατία είναι ελαττωματική

Του Μάκη Θεοδώση

Σφοδρή αντιπαράθεση αναμένεται την Παρασκευή στη Βουλή, αφού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για τη βία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Αγανάκτηση κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά και τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη. Η εικόνα που υπάρχει στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι ότι τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια και η εικόνα του αιμόφυρτου αστυνομικού δεν ήρθαν από το πουθενά.

Όπως εκτιμούν συνομιλητές του πρωθυπουργού, το έδαφος είχε καλλιεργηθεί από το κλίμα μίσους που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή το επεισόδιο της περασμένης Κυριακής και την εικόνα αστυνομικών να χτυπούν πολίτη. Ήδη μάλιστα από τη συνεδρίαση του λεγόμενου «πρωινού καφέ» το πρωί της Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει την ανησυχία του για το κλίμα που προσπαθούσε να δημιουργήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθάρισε προς τους συνεργάτες του ότι θα πρέπει να επικρατήσει ηρεμία και ότι στη συζήτηση της Παρασκευής πρόθεσή του είναι να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοβουλία των κινήσεων στο θέμα αυτό.

Από νωρίς την Τρίτη είχαν φτάσει πληροφορίες στο Μαξίμου ότι η συγκέντρωση που θα οργανωνόταν το απόγευμα της ίδιας μέρας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης θα είχε συγκεκριμένη ταυτότητα, μια και πίσω από αυτήν ήταν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ, ο Ρουβίκωνας και άλλες αναρχικές συλλογικότητες.

Διχαστική η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

«Τη στιγμή που οι πολίτες δίνουν σκληρή μάχη και το σύστημα υγείας υφίσταται πίεση, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν στις πλατείες των "νεοαγανακτισμένων" και από την άλλη κραυγάζουν ότι "η Ελλάδα θα γίνει Μπέργκαμο". Όταν γίνεται κάλεσμα σε συγκέντρωση, υπάρχει και πολιτική ευθύνη. "Αναλαμβάνεις το ρίσκο", όπως έχει πει και ο κ. Τσίπρας» σημειώνει συνεργάτης του πρωθυπουργού, θυμίζοντας τα όσα είχε πει ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Alpha.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο Ε.Σ.Υ.

Σε αυτό το πολωμένο κλίμα το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός θα βρεθεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, τον οποίο θα καλέσει να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του. Ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει ότι ύστερα από έναν χρόνο δοκιμασίας η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο και πως καθήκον των πολιτικών είναι να δίνουν λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουν κοινωνικές εντάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM