Βορίδης για απόδημους: Εφαρμόζω τον νόμο που έχετε ψηφίσει, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ

Βορίδης: Πλήρης διαφάνεια για την εκστρατεία προώθησης

- Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εχθρότητα προς τους απόδημους

 

Του Μάκη Θεοδώση

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις που έχουν υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αντίστοιχα: «Εκστρατεία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές εκλογές των Ελλήνων του Εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους» της κ. Τζάκρη και «Διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε εργαζόμενους συμβασιούχους ΑμεΑ στον Δήμο Καλαμαριάς» του κ. Δελή.

Ο υπουργός απάντησε στην επίθεση της κ. Τζάκρη για νέα λίστα Πέτσα και υπέρογκο κόστος και τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει την αλήθεια. Οργανώνεται μια εκστρατεία για την ψήφο των αποδήμων, με βάση τον νόμο 4648/2019 αρ.21. Η απευθείας ανάθεση αναφέρεται ξεκάθαρα και το ψηφίσατε το συγκεκριμένο άρθρο». «Μου ζητάτε να μην το εφαρμόσω; Το εφαρμόζω μέχρι κεραίας, η υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών, δημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος όπου προβλέπεται» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

«Εμφανίστηκαν οι εταιρείες,  η επιτροπή με τη συμμετοχή από υπηρεσιακούς παράγοντες έκανε έλεγχο και το έργο κατοχυρώθηκε στον μειοδότη, σε αυτόν που έδωσε τα πιο πολλά χρήματα. Θέλετε διακομματική επιτροπή να αποφασίσουμε πού θα δώσουμε το έργο;» απόρησε ο κ. Βορίδης.

Για τη στήριξη Μέσων της ομογένειας και για την οργισμένη γενιά του brain drain απάντησε πως «δεν γνωρίζω την εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια, έχω κάνει αυτό που πρέπει. Αν είχατε κάποια άλλη ιδέα, να την καταθέτατε. Έχετε άλλη αντίληψη, έχετε εσείς ενδιαφέρον για τα media shop, έχετε αγωνία για την ψήφο αποδήμων και εσείς δεν θέλατε να διευρύνουμε το κοινό». Για την καλύτερη ενημέρωση των ομογενών, πρόσθεσε πως «θα παρουσιαστεί στη Βουλή η μεθοδολογία, η ίδια η εταιρεία. Να προσέχετε τι λέτε πώς θα γίνει η κατανομή των πόρων». «Έχετε πραγματική εχθρότητα για τους απόδημους» κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Για τον κίνδυνο τεσσάρων εργαζομένων ΑμεΑ στο δήμο Καλαμαριάς απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών πως «πρόκειται για συμβάσεις ορισμένου χρόνου και δόθηκε η παράταση μέχρι τη λήξη τους, με σύμφωνη γνώμη του δήμου. Είναι ευθύνη του δήμου Καλαμαριάς να αποφασίσει.» υπογράμμισε.

Στο αίτημα να καλέσει το δήμο ο υπουργός Εσωτερικών για την επαναπρόσληψη τους, απάντησε πως «δεν μπορεί να υποδεικνύει το υπουργείο Εσωτερικών στους δημάρχους τι θα κάνουν, δεν έχουμε θέμα νομιμότητας, είναι στην κρίση των αυτοδιοικητικών. Η Βουλή ελέγχει το έργο της κυβέρνησης και αντιλαμβάνομαι πως το ζήτημα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο κατέληξε ο κ. Βορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM