Βορίδης για την επίταξη: Οι συνδικαλιστές γιατροί να μη μείνουν σε τεχνικά ζητήματα

Βορίδης: Είμαστε σε έκτακτες συνθήκες - Το μορατόριουμ ΣΥΡΙΖΑ επιεικώς απαράδεκτη πρόταση

 

Του Μάκη Θεοδώση 

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε τοποθέτησή του στη δημόσια τηλεόραση για το άνοιγμα της αγοράς τόνισε πως «οι προτάσεις τους γίνονται αποδεκτές και υπάρχει στήριξη στον παραγωγικό ιστό της χώρας με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή».

Όσον αφορά την πανδημία και την επίταξη, ανέφερε πως «το Ε.Σ.Υ. στηρίζεται από τις ιδιωτικές κλινικές και η εμμονή με την επίταξη να εφαρμοστεί νωρίτερα είναι σε συνάρτηση με τους νοσηλευόμενους. Παρακολουθείται καθημερινά η πορεία των κρουσμάτων». «Διττός ο στόχος, να παρέχει νοσηλεία και να μη δημιουργεί αχρείαστο κόστος» υπογράμμισε.

«Τώρα που οι ανάγκες είναι επείγουσες, λόγω τρίτου κύματος, ενεργοποιούνται τα αντίστοιχα μέτρα. Δεν είμαστε απροετοίμαστοι, οι συνδικαλιστές γιατροί να μην επικεντρώνουν σε ζητήματα τεχνικά. Πάμε να συνεργαστούμε για το καλό της υγείας του πολίτη, να βάλει σε σειρά τις προτεραιότητες, να βοηθήσουμε όλοι» ανέφερε. «Ο ιδιωτικός τομέας συμβάλλει, το αναγνωρίζουμε, είμαστε σε έκτακτες συνθήκες για έναν μήνα, για δύο μήνες, να ξεβολευτούμε» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.

Για το μορατόριουμ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «είναι επιεικώς απαράδεκτη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταματήσει να νομοθετεί, δεν γίνεται το ατομικό δικαίωμα του ''συνέρχεσθαι'', οι διαδηλώσεις, να καθορίσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησης που έχει την πλειοψηφία».

Για την τηλεργασία απάντησε πως «ένα μεγάλο μέρος δεν μπορεί να το εφαρμόσουν, μένουν οι εκπαιδευτικοί και οι δημόσιες υπηρεσίες με έναν τρόπο ρύθμισης σε κανονικές συνθήκες. Με τη συμφωνία εργαζομένου - προϊσταμένης διοίκησης θα αξιοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, καμία επίπτωση στην εξέλιξη του επιλεγμένου εργαζόμενου». «Μέχρι την αρχή του επόμενου μήνα θα έχουμε το νομοσχέδιο» επισήμανε ο υπουργός.

Για την απόκτηση ιθαγένειας ξεκαθάρισε πως «θα γίνονται πανελλαδικές εξετάσεις με βάση θεμάτων για να διαπιστωθεί η επάρκεια γνώσεων». «Είναι μια μεγάλη αλλαγή» κατέληξε ο κ. Βορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM