Χατζηδάκης: Εκπονήσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης που υπήρξε ποτέ

Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας έχει δώσει 37 δισ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα μαζικής κοινωνικής στήριξης που υπήρξε ποτέ»

Για το σχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει το πρόγραμμα αναστολών συμβάσεων για τις επιχειρήσεις που κλείνουν και το πρόγραμμα «Συνεργασία» για τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις, έκανε λόγο το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Οι λεπτομέρειες για τα εν λόγω προγράμματα θα ανακοινωθούν, όπως δήλωσε, τη Δευτέρα.

«Η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας έχει δώσει 37 δισ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα μαζικής κοινωνικής στήριξης που υπήρξε ποτέ», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να μείνει ακάλυπτος και η στήριξή τους θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για συντάξεις

Για τις συντάξεις, υποστήριξε πως γίνεται προσπάθεια να δοθούν οι εθνικές συντάξεις μαζί με τα αναδρομικά τους σε όσους υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι τις 31 Μαρτίου. Τέλος, αναφορικά με τα voucher των 200 ευρώ για μαθητές και φοιτητές ανακοίνωσε πως θα διευρυνθούν τα κριτήρια, ενώ για τον επαναυπολογισμό των συντάξεων υποστήριξε πως αμέσως μετά την καταβολή των εθνικών συντάξεων θα προχωρήσει η διαδικασία για την καταβολή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM