Υπόθεση Φουρθιώτη: Tη λίστα αστυνομικών για τα δημόσια πρόσωπα ζήτησε ο πρωθυπουργός

Να διερευνηθεί το καθεστώς φύλαξης και διαμερισμού του δυναμικού της Αστυνομίας - Υπερβολικός ο αριθμός που είναι διαθέσιμος

Του Μάκη Θεοδώση

Η υπόθεση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος έχει στη διάθεσή του αστυνομικούς για τη φύλαξη και ασφάλειά του, προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τι ισχυρίζεται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής τονίζει ότι «εκεί όμως που η ευθύνη των ιθυνόντων είναι αυταπόδεικτη και υπερχειλής είναι όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής».

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, «αυτά έχουν τονισθεί στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσής μας και από τον πρόεδρο αυτής, κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνο».

Υπενθυμίζεται ότι την αποκάλυψη για τη διάθεση επτά περιπολικών και 14 αστυνομικών για την προστασία του Μ. Φουρθιώτη έκανε με ανάρτησή του στο Facebook, την περασμένη Τρίτη, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας, Χρήστος Τσεμπέρης, δημοσιεύοντας μάλιστα και σχετικά έγγραφα.

Η Αστυνομία είχε απαντήσει με μια λιτή ανακοίνωση, ισχυριζόμενη ότι τα «περί φύλαξης δημοσιογράφων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ