Γεννηματά - Βουλή: Το πρόβλημα στα νοσοκομεία είναι τεράστιο - Να ενισχυθεί άμεσα το Ε.Σ.Υ.

Τι δήλωσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής - «Οδηγήσατε το Ε.Σ.Υ. στο βαθύ ''κόκκινο''»

Σε συνέχεια της πρωτολογίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής μίλησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία και πρότεινε μέτρα για την αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας.

«Τα μέτρα σας πήγαν στράφι. Οδηγήσατε το Ε.Σ.Υ. στο βαθύ ''κόκκινο''. Διχάσατε και εμπλέξατε ακόμα και τους επιστήμονες της επιτροπής και έπρεπε τελικά να σπάσουμε ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων για να μιλήσουμε σήμερα» δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην εισαγωγική της τοποθέτηση. «Τώρα η ευθύνη μας είναι πολύ μεγάλη» τόνισε.

Και συνέχισε: «Αποτύχατε στην προστασία των πολιτών. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που καταθέσαμε από το φθινόπωρο σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα των περιοχών». «Σε ό,τι αφορά το Ε.Σ.Υ., δεν προσλάβατε το απαραίτητο προσωπικό» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Οι αποφάσεις δεν αιτιολογήθηκαν ποτέ και γι' αυτό δεν έπεισαν τους πολίτες. Τα μέτρα σας είναι ανεπαρκή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι 500.000 εργαζόμενοι δεν μπορούν να τα βγάλουν άλλο πέρα με 534 ευρώ. Οι 350.000 μακροχρόνια άνεργοι μας λένε ότι έχουν εγκαταλειφθεί» τόνισε η κ. Γεννηματά. «Η Ελλάδα είναι χαμηλά στο ποσοστό των εμβολιασμών των υγειονομικών. Τι σημαίνει αυτό; Πως η χώρα απέτυχε στην πολιτική επικοινωνία για να ενημερωθεί ο κόσμος. Ιδιαίτερα για το θέμα των υγειονομικών, θα πρέπει να δράσετε άμεσα» πρόσθεσε.

«Είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε στις βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να είναι πια Covid-free. Δεύτερον, όχι μεικτά νοσοκομεία. Το πρόβλημα μέσα στα νοσοκομεία είναι τεράστιο. Τρίτον, άμεση ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., άμεση πρόσληψη ειδικευόμενων γιατρών. Δώστε μπόνους για την οριστική πρόσληψη. Πού τους ψάχνετε τους γιατρούς και δεν τους βρίσκετε, τους έχετε μπροστά σας» αναρωτήθηκε η κ. Γεννηματά. «Έχω καταθέσει τέσσερις φορές τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά» δήλωσε με έντονο τρόπο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Self tests και σχολεία

«Δεν μπορεί να βασιστεί το άνοιγμα του τουρισμού στα self tests. Χρειάζεται το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς συνωστισμό στις τάξεις. Δεν μπορώ να φανταστώ, κύριε πρωθυπουργέ, ότι θα ανοίξουν όπως λειτουργούσαν πριν» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

«Ο διαρκής μας αγώνας αποτυπώνεται στη συνείδηση των πολιτών» δήλωσε. «Εμείς είμαστε εδώ με τις προτάσεις μας» τόνισε, ενώ κατέληξε πως στη συνέχεια, μετά το πέρας της δύσκολης κατάστασης με την πανδημία, «θα έχουμε τον χρόνο να ακονίσουμε τα πολιτικά μας ξίφη. Αποφασίστε αν μπορείτε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM