Επιγραφή «Μενδώνη» στην Ακρόπολη – Τσίπρας: Κυβέρνηση βέβηλων – Υπ. Πολιτισμού: Fake news

Τσίπρας: «Αφού η κ. Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς» 

Δριμεία επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να τοποθετήσει στην Ακρόπολη ταμπέλα με το όνομά της.

Ωστόσο, το υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας για στοχοποίηση της υπουργού Πολιτισμού.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσίπρα: 

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο.

Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια.

Αφού η κα Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για να μείνει στην αιωνιότητα το έργο κακοποίησης του πολιτισμού που υλοποιεί με επιμονή εδώ και ενάμιση χρόνο.

Κυβέρνηση αχρήστων αλλά και βέβηλων συνάμα».

Υπουργείο Πολιτισμού: «Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει»

«Η στοχοποίηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news, στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται.

Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Όσο ο χώρος ήταν κλειστός, είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα όχι. Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων που, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επόμενων ημερών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM