Τσαβούσογλου - Θράκη: Η ανάρτηση περί «τουρκικής μειονότητας»

Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη
© Twitter

Λίγο μετά τις 10:00 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης το αεροπλάνο που μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του ΣΚΑΪ, νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν την αναχώρησή του από την Τουρκία για την Ελλάδα σημείωσε πως στην τελευταία επίσκεψη του Νίκου Δένδια «υποδεχθήκαμε τους Έλληνες με θετικό τρόπο και περιμένουμε και αυτοί να κάνουν το ίδιο». Όπως δε σημείωσε ο Τσαβούσογλου, έρχεται στην Ελλάδα με θετική ατζέντα.

Ωστόσο, παρά τα λεγόμενά του η πρώτη κίνηση με το που βρέθηκε στη χώρα μας ήταν να προκαλέσει, αφού σε νέα ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter γράφει πως ήρθε στην δυτική Θράκη προκειμένου να συναντήσει μέλη της «τουρκικής μειονότητας».

Η ανάρτηση στο Twitter

«Βρίσκομαι στην Ελλάδα για να συναντήσω μέλη της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη και να συζητήσω για τις διμερείς μας σχέσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ το κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφικό στιγμιότυπο της άφιξης του.

Η ανάρτηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου
© Twitter

Υπενθυμίζουμε πως στις 11:10 ο Τούρκος ΥΠΕΞ εισήλθε στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή  με μεγάλη συνοδεία. Στις 12:15 θα επισκεφθεί το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και εκεί θα συναντήσει τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής. Στη συνέχεια στο πρόγραμμα του έχει επίσκεψη στο μειονοτικό Λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή, και γεύμα με τα μέλη της «συμβουλευτικής επιτροπής μειονότητας» σε ταβέρνα στο χωριό Θάμνα Ροδόπης.

Το πρόγραμμα του στη Θράκη θα κλείσει με επίσκεψη στον τάφο του πρώην βουλευτή της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ στις 17:00 ενώ μία ώρα αργότερα θα αναχωρήσει για την Αθήνα όπου το βράδυ είναι προγραμματισμένο δείπνο με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα