Εργασιακό: Το πρώτο απεργιακό εμπόδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη

πορεία
EUROKINISSI

Στριμωγμένη από πολλές πλευρές είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τη λαϊκή αντίθεση στο εργασιακό νομοσχέδιο –που ψηφίζεται το απόγευμα– να κορυφώνεται σήμερα στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας.

Η απογοήτευση του ελληνικού λαού αλλά και η οργή του απέναντι στην αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης, στα αντιλαϊκά και αντεργατικά νομοθετήματά της είναι πια ένα γεγονός μετρήσιμο, που έχει ήδη διχάσει το Μαξίμου και έχει επιφέρει έριδες στους κυβερνητικούς κόλπους.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν είναι μόνο το εργασιακό νομοσχέδιο σκόπελος για την κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε πως και να ψηφιστεί σήμερα, η μάχη ενάντια στην εφαρμογή δεν θα σταματήσει. Φορείς, συνδικάτα, συλλογικότητες και κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ξεκαθαρίσει πως πρόκειται για μια μάχη ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για τις εργασιακές σχέσεις, αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν, με την απειλή ξεσπάσματος ενός τέταρτου κύματος πανδημίας το φθινόπωρο, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε κατάρρευση, με τον πτωχευτικό έτοιμο να πυροδοτήσει νέα κινήματα κατά των πλειστηριασμών, με τα χρέη του ιδιωτικού τομέα στα ύψη, με τα προγνωστικά για νέα, απότομη αύξηση της ανεργίας μετά το τέλος του καλοκαιριού, αναζητά βαλβίδα αποσυμπίεσης.

Κυριάκος Μητσοτάκης
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Τι θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ανασχηματισμό ή εκλογές;

Και αν επιλέξει το πρώτο εν μέσω θερινής ραστώνης, θα του βγει η παρτίδα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την τεράστια λαϊκή αντίδραση του φθινοπώρου;

απεργία

Τεράστιο απεργιακό κύμα 

Παρά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία, συνδικάτα και πολιτικοί φορείς προχωρούν στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει.

Έτσι, σήμερα έχουν προγραμματιστεί:

- Στις 10.30 στην πλατεία Συντάγματος είναι προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που θα «επανέλθει» το απόγευμα στον ίδιο χώρο.

- Στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί η ΑΔΕΔΥ, που προχωρά στην απεργία στον δημόσιο τομέα εξαιρώντας εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όσους σχετίζονται με τις πανελλαδικές εξετάσεις και την ομαλή τους πραγματοποίηση. Οι δήμοι (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και η κρατική ραδιοτηλεόραση (ΠΟΣΠΕΡΤ) επίσης στηρίζουν τις κινητοποιήσεις.

- Την ίδια ώρα (11.00 π.μ.) σε συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία, μαζί με πολιτικά σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Και σε αυτή την περίπτωση, είναι προγραμματισμένη δεύτερη συγκέντρωση το απόγευμα.

- Στις 16.00 στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί συλλαλητήριο, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.

- Στις 17.00 είναι προγραμματισμένη η δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος.

- Την ίδια ώρα (17.00) στην πλατεία Κολοκοτρώνη είναι προγραμματισμένη η δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρωτοβάθμιων σωματείων και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

- Στις 18.00 προστίθενται στο Σύνταγμα οι κινητοποιήσεις στις οποίες καλεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

- Μαζικό κάλεσμα για συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις απευθύνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ραντεβού είναι στις 18.00 στο Σύνταγμα, Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου.