Υπουργικό Συμβούλιο: Κυβερνητικές δράσεις και νομοσχέδια για τη Δημόσια Διοίκηση

Κατά τη συνεδρίαση ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, παρουσίασαν τις δράσεις για τη Δημόσια Διοίκηση.

Συγκεκριμένα -σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση - ο κ. Βορίδης παρουσίασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού - Ρυθμίσεις σχετικά με τον ειδικό εκλογικό χώρο για ΑμεΑ και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι - Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοσίου Τομέα - Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών». Με το νομοσχέδιο που ενεκρίθη ρυθμίζονται κυρίως εκλογικά ζητήματα, επιλύεται μία σειρά θεμάτων που αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και εισάγονται διατάξεις που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό του Δημόσιου Τομέα.

Επιπλέον οι κ.κ. Βορίδης και Σκυλακάκης παρουσίασαν το πεδίο εφαρμογής του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων, τα κριτήρια απονομής ανταμοιβής για την επίτευξη της προκαθορισμένης στοχοθεσίας στην υλοποίηση των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων και των Έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» καθώς και τον τρόπο υπολογισμού και τη διαδικασία καταβολής της εν λόγω ανταμοιβής.

Εξάλλου, ο κ. Βορίδης ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για την πορεία του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου 2023 με τη συμμετοχή 77.000 και πλέον υποψηφίων σε 527 εξεταστικά κέντρα σε 43 περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της πρώτης φάσης να αναμένεται στα μέσα Απριλίου, ταχύτερα από κάθε άλλη φορά.

Τέλος, ο κ. Βορίδης ανέπτυξε τη στρατηγική για τη βελτίωση της λειτουργίας και τον εκσυγχρονισμό του Δημόσιου Τομέα που ακολούθησε η Κυβέρνηση καθ' όλη τη διάρκεια της τετραετίας καθώς και τα επόμενα βήματα για τη διοικητική μεταρρύθμιση.