ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό αφήνει ο Τσίπρας το ενδεχόμενο εκλογής από τη βάση μετά το Συνέδριο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό, πρωτοποριακό κόμμα και η πολιτική του γεωγραφία είναι από την αριστερά της αριστεράς ως το χώρο του δημοκρατικού κέντρου. Δεν χρειάζομαι τέτοιου τύπου νομιμοποίηση όπως η εκλογή από τη βάση. Διαφωνώ κάθετα με το μοντέλο «μπάτε σκύλοι αλέστε». Όταν η βάση είναι καθορισμένη όμως στο μέλλον είναι μια άποψη που την βλέπω με συμπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open και τη Νίκη Λυμπεράκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι σε αυτό το Συνέδριο, που θα διεξαχθεί σε πέντε μήνες περίπου, θα εκλεγεί όπως προβλέπεται από το Καταστατικό, δηλαδή από τους σύνεδρους, αλλά άφησε να εννοηθεί πως λόγω πιέσεων που δέχεται θα προβεί σε αλλαγή Καταστατικού, που θα προβλέπει εκλογή του Προέδρου του κόμματος από τα μέλη του κόμματος, αλλά αυτό θα συμβεί μετά το Συνέδριο.

Κάποια στελέχη πάντως αναμένεται να ζητήσουν από τώρα εκλογή του Προέδρου από τη βάση, ωστόσο, όλα δείχνουν, πως Αλέξης Τσίπρας θα προβεί σε αυτή τη διαδικασία μετά το Συνέδριο. Μία διαδικασία που ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να διεξαχθεί λίγο πριν από την έναρξη της επόμενης προεκλογικής περιόδου, με τους εκτιμητές της Κουμουνδούρου να πιστεύουν πως αυτές θα πραγματοποιηθούν σε λιγότερο από τρία χρόνια.

Δείτε σε απόσπασμα από τη συνέντευξη τη δικαιολογία που έδωσε για τη μη παρουσία του στην πορεία του Πολυτεχνείου τα χρόνια που ήταν πρωθυπουργός

ΠΗΓΗ: κυβέρνηση.gr