Γεννηματά: «Το υπουργείο Παιδείας περιορίζεται σε μπαλώματα»

Σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση έχει έρθει το ΚΙΝΑΛ αναφορικά με το νομοσχέδιο για αλλαγές στην Παιδεία. Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως θα το καταψηφίσει.

Μετά τη τηλεδιάσκεψη που είχε με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ η πρόεδρος του Κινήματος  Αλλαγής φαίνεται να διαφωνεί.

Πιο συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε:

«Η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Παιδείας περιορίζεται σε μπαλώματα, στους προηγούμενους καταστροφικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ. Τους οποίους στην ουσία διατηρεί. Δεν αξιοποιεί ούτε στο ελάχιστο την ολοκληρωμένη δουλειά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για το Ψηφιακό Σχολείο και τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση. Δεν διαθέτει σχέδιο, όραμα, στρατηγική. Το σχέδιο νόμου που παρουσίασε εγκλωβίζεται στην απαράδεκτη λογική του” ράβε-ξήλωνε”, εις βάρος της εκπαίδευσης και των παιδιών μας»

Παράλληλα, η κα Γεννηματά δήλωσε για τις κάμερες στα σχολεία: «Ναι στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση-όχι στην τάξη studio».

Επίσης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη για έγκαιρη πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς δεν είναι δυνατόν, όπως είπε, να υπάρχουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί άνω του 20% του συνόλου του διδακτικού προσωπικού.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα πρόσληψης ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, προκειμένου να καλυφθούν οι νέες σύγχρονες ανάγκες για την στήριξη των παιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM