Λουκασένκο: «Θα υπάρξουν αντίποινα αν επιβληθούν κυρώσεις»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει τις πρόσφατες εκλογές στη Λευκορωσία και απείλησε με κυρώσεις εναντίον του Μινσκ.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του θα επιβιώσει από τυχόν κυρώσεις και προέτρεψε να σταματήσουν οι απειλές προς τη χώρα του.

Υποσχέθηκε επίσης αντίποινα σε είδος, εάν η Πολωνία ή η Λιθουανία επιβάλουν κυρώσεις, σημειώνοντας επίσης ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να αλλάξει την εμπορική ροή της χώρας, μακριά από λιθουανικά λιμάνια.

«Τώρα θα τους δείξουμε ποιες είναι οι πραγματικές κυρώσεις. Πριν από αυτό, (Πολωνία και Λιθουανία) μπορούσαν να περιφέρονται στην Κίνα και τη Ρωσία μέσω της χώρας μας, και τώρα θα πρέπει να πετάξουν πάνω από τη Βαλτική ή τη Μαύρη Θάλασσα για να κάνουν εμπόριο με τη Ρωσία», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα της Βαλτικής θα χάσει τουλάχιστον το 30% του προϋπολογισμού της λόγω της έλλειψης λευκορωσικών αγαθών που διαρρέονται στη Λιθουανία.

Στις προεδρικές εκλογές, ο Λουκασένκο επανεκλέχθηκε για έκτη θητεία με πάνω από 80% ενώ η αντιπολίτευση δήλωσε ότι υπήρξαν πολλαπλές παραβιάσεις.

Ως αποτέλεσμα, ξέσπασαν μαζικές συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης κατά του Λουκασένκο στη χώρα, καθώς και απεργίες σε μεγάλες εταιρείες της Λευκορωσίας.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM