Χωρισμένο στα δύο το ΚΙΝΑΛ: Αντίθετη στο κοινό ψήφισμα η δεξιά πτέρυγα του κόμματος

Όσο και αν προσπαθούν να κρύψουν στο ΚΙΝΑΛ τη διάσταση απόψεων που επικράτησε για το κοινό κείμενο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που δεν υπεγράφη από τη Χαριλάου, ματαιοπονούν.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Η διάσταση απόψεων απέναντι σε ένα ζήτημα τόσο κομβικής σημασίας, το οποίο σχετίζεται με το Σύνταγμα και την καταστρατήγησή του, δημιουργεί μεγάλο χάσμα μέσα στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά, Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).

Σύγχυση αλλά και σύγκρουση

Αποκλειστικές πληροφορίες του Κυβέρνηση.gr αναφέρουν πως το βράδυ της Κυριακής 15 Νοεμβρίου, τη στιγμή που η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος κλήθηκε να αποφασίσει για το εάν θα συνυπογράψει το κείμενο καταδίκης της απαγόρευσης των συναθροίσεων που εξέδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, προκλήθηκε τόσο έντονη σύγχυση όσο και σφοδρή σύγκρουση απόψεων.

Αντίθετη στο κοινό ψήφισμα η δεξιά πτέρυγα του κόμματος

Η λεγόμενη δεξιόστροφη πτέρυγα της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, η οποία κατέχει και την πλειοψηφία, εμφανίστηκε υπέρμαχος της μη υπογραφής του κειμένου. Και μάλιστα, με την αιτιολογία πως το κόμμα θα ταυτιζόταν με τα «μπάχαλα», αλλά και ενδεχόμενα επεισόδια κατά την ημέρα του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μερικοί εξ αυτών, μάλιστα, έκαναν λόγο για σύγχυση της κοινής γνώμης απέναντι στη θέση του ΚΙΝΑΛ για τη διεξαγωγή ή όχι της πορείας για την 17η Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο κυβέρνηση.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM