Χρυσοχοΐδης για υπόθεση Φουρθιώτη: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη

Ο Χρυσοχοϊδης στη Βουλή
EUROKINISSI/ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μίλησε στη Βουλή για την υπόθεση με τη φύλαξη από την ΕΛΑΣ, του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη.

Η απάντηση ήρθε μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη. 

Με την αύξηση των μέτρων προστασίας για τον Κουφοντίνα, αυξήθηκε και η δύναμη η συνοδευτική με 4ο αστυνομικό, υπηρεσιακό όχημα και φύλαξη οικίας»,

Χρυσοχοϊδης: «Τον παρουσιαστή τον φύλαγε 1 άτομο από τον Μάιο του 2020! Τον Αύγουστο υπήρξε εμπρησμός έξω από το σπίτι του και η επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει ένα ακόμα άτομο. Σε νέο εμπρησμό δόθηκε 3ος αστυνομικός και μοτοσικλέτα με εντολή επιτήρησης της οικίας του. Με την αύξηση των μέτρων προστασίας για τον Κουφοντίνα, αυξήθηκε και η δύναμη η συνοδευτική με 4ο αστυνομικό, υπηρεσιακό όχημα και φύλαξη οικίας. 

Ποτέ δεν τον φύλαξαν 14 αστυνομικοί

 «Ποτέ δεν τον φύλαξαν 14, όπως σκορπίζεται χαιρέκακα από τον ανεμιστήρα λάσπης. Στους 10 από τους 11 μήνες είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο. Δεν υπήρξε θωρακισμένο. Η αστυνομία με κατηγορηματική ανακοίνωση διέψευσε δηλώσεις για 7 περιπολικά και 2 τεθωρακισμένα, ποτέ δεν διέψευσε τη φύλαξη. Δεν υπάρχει αντίφαση στην εντολή που έδωσαν να επανεξεταστεί η αναγκαιότητα φύλαξης για συγκεκριμένο μετά την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Ερευνώνται τυχόν παρατυπίες».

Και τρίτη έρευνα από την εισαγγελία 

Ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας άνοιξε νέα έρευνα εις βάρος του Φουρθιώτη, για να διαπιστωθεί τί ακριβώς συνέβη με την πλαστή ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) αλλά και το δελτίο διαπίστευσης, το οποίο φέρεται να είχε στην κατοχή του ο Μ. Φουρθιώτης, προκειμένου να περνάει ανενόχλητος σε υπουργεία.

Η έρευνα αυτή είναι η τρίτη εις βάρος του παρουσιαστή. Οι πρώτες δύο έρευνες - μια από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και η άλλη από την οικονομική εισαγγελία, έχουν ως αντικείμενο τα όσα κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Βρούτσης, για επεισοδιακές επισκέψεις στο υπουργείο Εργασίας και επεισόδια με μπράβους αλλά και τη διερεύνηση σειράς οικονομικών υποθέσεων που έχουν ως κεντρικό πρόσωπο τον ίδιο.

 

ΕΣΗΕΑ: «Δεν είναι μέλος της Ένωσής μας»

Η νέα δικογραφία, για τη δημοσιογραφική ταυτότητα και τη διαπίστευση του Μ. Φουρθιώτη στα υπουργεία σχηματίστηκε από τις εισαγγελικές αρχές έπειτα από καταγγελία μέλους της ΕΣΗΕΑ.

Το κτήριο της Ένωσης Συντακτών
Φωτογραφία: Κίμων Τρουπής

Βάσει της καταγγελίας διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση η οποία και ανατέθηκε προς διενέργεια από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο.

 Αντικείμενο της έρευνας αυτής είναι να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.

Μάλιστα στον κ. Στεφανάτο αναμένεται να διαβιβαστεί και η αναφορά της ΕΣΗΕΑ για το θέμα της ταυτότητα με την οποία θα ζητεί τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα δε με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της και ουδέποτε του έχει χορηγηθεί δημοσιογραφική ταυτότητα.