Άδ. Γεωργιάδης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης

Άδωνις Γεωργιάδης Βουλή
© (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε, η εστίαση θα ανοίξει και ίσως προηγηθεί λίγο του τουρισμού. «Μετά το Πάσχα, πιστεύω, θα μπορούμε να ανοίξουμε, εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, κατέστησε σαφές πως θα ξεκινήσει με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους. 

Παράλληλα, είπε πως η πλατφόρμα για την επιδότηση στην εστίαση πιθανότατα θα είναι έτοιμη μέχρι τις 10 Μαΐου.

Σχετικά με το λιανεμπόριο, δήλωσε πως υπάρχει ένας αγώνας δρόμου που κάνουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να ενταθεί η διαδικασία των self tests. Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί, τις επόμενες μέρες 
-ενδεχομένως τη Δευτέρα- είναι εφικτό να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας, χωρίς click inside. 

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός και υπογράμμισε πως η λογική λέει ότι όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί και ο παράγοντας του καλού καιρού σε συνδυασμό με το «υπερόπλο των self tests», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, θα βοηθήσουν στην εκτόνωση της πανδημίας. 

Ερωτηθείς για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, σχολίασε πως η διαδικασία των self tests ανεβάζει τις πιθανότητες να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή.

Πηγή: ΑΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα