Νίκος Δένδιας: Το μήνυμα του υπουργού για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου

Νίκος Δένδιας
Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μήνυμα για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος είναι πολιούχος του ελληνικού στρατού και του πεζικού ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Χρόνια πολλά στη Γεωργία και τον Γιώργο, που εορτάζουν σήμερα την ονομαστική τους εορτή! Χρόνια πολλά επίσης στον Ελληνικό Στρατό και το Πεζικό, προστάτης των οποίων είναι ο Άγιος Γεώργιος», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Ίσως δεν το ξέρετε, Γιώργος είναι το δεύτερό μου όνομα, είναι το όνομα της μάνας μου. Είναι ένας άγιος ο οποίος υπήρχε πάντοτε μέσα στο σπίτι μας», πρόσθεσε.

Μήνυμα του ΥΠΕΞ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

Η Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά την ελευθερία του Τύπου, υπογραμμίζει σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου το υπουργείο Εξωτερικών.

«Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου. Η Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά την ελευθερία του Τύπου και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στα κρίσιμα ζητήματα στην εποχή της πανδημίας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter.

Το μήνυμα του Αντόνιο Γκουτέρες

Να σημειωθεί πως για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, μήνυμα απηύθυνε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων πως παρά τις δραματικές αλλαγές στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η επείγουσα έκκληση για ελευθερία του Tύπου και ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Η ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος μας στην προσπάθεια να καταπολεμήσουμε την παραπληροφόρηση, σημειώνει και αποκρυσταλλώνοντας το μήνυμά του, προτρέπει «να επαναλάβουμε τις προσπάθειες για την προστασία της ελευθερίας του Τύπου, ώστε η πληροφόρηση να παραμείνει ένα σωτήριο δημόσιο αγαθό για όλους».

Υπουργείο Εξωτερικών
Φωτογραφία: Twitter

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα