Μητσοτάκης - Ν/Σ για τα ζώα συντροφιάς: Η προστασία τους είναι θέμα πολιτισμού

Κυριάκος Μητσοτάκης
(EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

«Είναι καιρός η Ελλάδα να κάνει γενναία βήματα μπροστά στην προστασία των μικρών μας φίλων» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter και το Facebook, που τη συνοδεύει με σχετικό βίντεο, για το νομοσχέδιο σχετικά με την προστασία και τη φροντίδα ζώων συντροφιάς που τέθηκε σε διαβούλευση. «Η προστασία των ζώων είναι θέμα πολιτισμού και μας αφορά όλους» τονίζει.

 Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ακόμη ότι, μεταξύ άλλων, στόχοι του νέου νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς είναι: «Μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, ενίσχυση της υιοθεσίας, προστασία από κακοποίηση, διασφάλιση της ευζωίας τους. Αυτοί είναι μερικοί από τους πολλούς στόχους του νέου ν/σ για τα ζώα συντροφιάς».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, τέθηκε χθες στις 22.00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία υπό τον τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα "ΆΡΓΟΣ"».

«Με το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, μία ακόμη προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται πράξη. Το νομοσχέδιο αποβλέπει στη θεσμοθετημένη συνεργασία μεταξύ κράτους, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, φιλοζωικών οργανώσεων και πολιτών για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και την προστασία των αδέσποτων ζώων. Έτσι, δεσποζόμενα και αδέσποτα, ζώα προς υιοθεσία, φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, κτηνίατροι, εκτροφείς, καταφύγια και η δημόσια διοίκηση, για πρώτη φορά, εντάσσονται σε μια ενιαία επίσημη πλατφόρμα συνεργασίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα