Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Ανοιχτά με μέτρα προστασίας και πρόληψης

Νίκη Κεραμέως σε σχολείο
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

Για το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία και επισκέφθηκε σήμερα σχολεία της Χαλκίδας, όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και παιδιά.

«Μέριμνα του υπουργείου είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά με όρους προστασίας και πρόληψης» δήλωσε η κ. Κεραμέως κατά την επίσκεψή της. Πρόσθεσε πως χάρη σε δύο εργαλεία –τον εμβολιασμό, που είναι και το σημαντικότερο, και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self tests)– μπορούν αφενός να ανοίγουν όλο και περισσότερες δραστηριότητες και αφετέρου να εντοπίζονται πιο νωρίς τυχόν, κυρίως ασυμπτωματικοί, φορείς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Κεραμέως μίλησε με θερμά λόγια «για τη μεγάλη προσπάθεια εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια αναστολής της διά ζώσης εκπαίδευσης αλλά και στο διάστημα λειτουργίας των σχολείων με την υποδειγματική τήρηση των μέτρων».

Νίκη Κεραμέως σε σχολείο της Χαλκίδας
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ)

Από σήμερα ξεκινά η διά ζώσης εκπαίδευση στα φροντιστήρια

Υπενθυμίζουμε πως από σήμερα επαναλειτουργούν, επίσης διά ζώσης, τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών, καθώς και οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών που είναι στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίω. 

Ακόμη, μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων - εφήβων - νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα