Self test Μακρή: Υποχρεωτικό και στα φροντιστήρια - Δικαιούχοι οι καθηγητές

Ζέττα Μακρή
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και το άνοιγμα των φροντιστηρίων μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Open η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, η οποία στην εισαγωγική της τοποθέτηση αναφέρθηκε και στο τραγικό συμβάν που σημειώθηκε στα Γλυκά Νερά, με τη δολοφονία γυναίκας, δηλώνοντας πως «ακόμα και τα συλλυπητήρια ακούγονται χλομά». 

Η κ. Μακρή, ερωτηθείσα για τα 3.000 θετικά self tests που επιβεβαιώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, ξεκαθάρισε τη σχετικότητα του ποσοστού αυτού, δεδομένου ότι ο μαθητικός πληθυσμός ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο. «Το λέω για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Φυσικά, αυτά τα κρούσματα θα μπορούσαν να είχαν κολλήσει τους συγγενείς τους. Και με αυτά τα κρούσματα δηλαδή είναι ασφαλέστερη η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία» πρόσθεσε. «Η διά ζώσης εκπαίδευση αυτή γίνεται με τον ασφαλέστερο τρόπο» τόνισε. 

Self tests
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κρούσμα κορονοϊού, η κ. Μακρή δήλωσε πως, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ή θα κλείσει τμήμα ή το σχολείο.

«Κάθε σχολική μονάδα έχει την αυτονομία της. Αν σε ένα σχολείο κάποιοι καθηγητές θεωρούν ότι είναι θετικό να γίνεται μάθημα στο προαύλιο, δεν χρειάζεται να έχουν κεντρική οδηγία για να το κάνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά για τις πρωτοβουλίες που μπορεί να παίρνει κάθε σχολείο.

Τέλος, η κ. Μακρή ξεκαθάρισε πως οι καθηγητές των φροντιστηρίων είναι δικαιούχοι των self tests. «Το self test είναι υποχρεωτικό και για τα φροντιστήρια και οι καθηγητές είναι δικαιούχοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα