Παναγιωτόπουλος: Στη Λευκωσία για την τριμερή των υπ. Άμυνας Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου

Τριμερής συνάντηση των υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, στη Λευκωσία.

Οι υπουργοί  Άμυνας Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης, Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αιγύπτιος στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι αναμένεται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή καθώς και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Πέμπτη 20 Μαΐου οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης των υπουργών στην Κύπρο, έχουν προγραμματιστεί και διμερείς συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των τριών χωρών.

Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται»

Υπενθυμίζουμε πως προ ολίγων ημερών, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία. 

Μάλιστα, αναφερόμενος στην κριτική του Τούρκου υπουργού  Άμυνας Χουλούσι Ακάρ για τις επισκέψεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού αλλά και του ίδιου του Ν. Παναγιωτόπουλου σε ακριτικά ελληνικά νησιά, ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί κανένας Τούρκος αξιωματούχος να υποδείξει σε Έλληνα αξιωματούχο πού θα ταξιδέψει στην Ελλάδα. Δεν δεχόμαστε αυτού του είδους τις υποδείξεις». 

«Ό,τι απειλείται» πρόσθεσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος «δεν αποστρατιωτικοποιείται. Υπάρχει μια υπαρκτή απειλή και βάσει του κυρίαρχου δικαιώματός μας οφείλουμε να λάβουμε μέτρα για την άμυνα τμημάτων της ελληνικής επικράτειας».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα