Τουρισμός - Γεωργιάδης: Άμεσα οι ανακοινώσεις για το νέο ΕΣΠΑ

Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Στα μέτρα που είναι ήδη σε ισχύ ή θα ανακοινωθούν σύντομα για την ενίσχυση όσων έχουν πληγεί από την πανδημία αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον  ΑΝΤ1.

Ειδική αναφορά έκανε στην ενίσχυση γυμναστηρίων και παιδότοπων μέχρι του ποσού των 18.000 ευρώ, με μια διαδικασία που χρειάζεται την κατάθεση μόνο τριών δικαιολογητικών, ενώ, όπως συμπλήρωσε, η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει περίπου σε έναν μήνα.

Από αύριο, 1η Ιουνίου, ανοίγει και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών, ο οποίος θα γίνεται αυτόματα. Επίσης, από σήμερα ξεκινάει και η διαδικασία για την επιδότηση πάγιων δαπανών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

Παιδότοπος
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ερωτηθείς ο υπουργός για το μέτρο της μείωσης των ενοικίων για τις επιχειρήσεις, ξεκαθάρισε ότι το μέτρο θα συνεχίσει να ισχύει για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, ενώ για τις υπόλοιπες η άρση του γίνεται σταδιακά, ανάλογα με το πότε άνοιξαν.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την επανέναρξη της εστίασης, δήλωσε πως το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις υπέβαλαν σχετική αίτηση, με περισσότερες από 10.000 αιτήσεις να έχουν εγκριθεί μέχρι αυτή τη στιγμή.

Αναμένονται οι ανακοινώσεις για το νέο ΕΣΠΑ

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης πως μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το νέο ΕΣΠΑ για τον τουρισμό. Σε ό,τι αφορά τις σχολές χορού που θα επαναλειτουργήσουν από τις 15 Ιουνίου, θα υπάρξει και γι' αυτές πρόγραμμα χρηματοδότησης, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ερωτηθείς για τα καταστήματα που δεν λειτουργούν γιατί δεν έχουν εξωτερικούς χώρους, όπως είναι καταστήματα εστίασης και Ίντερνετ καφέ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι αυτά θα ανοίξουν όταν ο εμβολιασμός θα ξεπεράσει το 50% του πληθυσμού, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τις εμποροπανηγύρεις.

* Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα