Μητσοτάκης σε Τζόνσον: Βάλτε μας στην «πράσινη» λίστα

Κυριάκος Μητσοτάκης
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε στον Βρετανό ομόλογό του ότι η Ελλάδα αξίζει να είναι στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας.

Η κυβέρνηση Τζόνσον αποφάσισε να διατηρήσει την Ελλάδα και άλλες χώρες στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι οι Βρετανοί τουρίστες που επιλέγουν μια από αυτές τις χώρες για τις διακοπές τους, όταν επιστρέφουν στη Βρετανία, θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα και να κάνουν και τεστ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Μπόρις Τζόνσον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενημέρωσε τον Βρετανό πρωθυπουργό για τη θετική επιδημιολογική πορεία της χώρας μας, που, κατά τη γνώμη του, επιτρέπει την άρση των περιορισμών από τη βρετανική κυβέρνηση για τις επισκέψεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, εκτός από το αίτημα να… μπει η Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον Μπόρις Τζόνσον να μη γίνεται διάκριση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ηνωμένο Βασίλειο.