Ο Λοβέρδος μιλά με ονόματα και στοιχεία ‒ Οι δημοσιογράφοι που τον στηρίζουν

Στο νέο του βιβλίο «Απόπειρα δολοφονίας» ο Ανδρέας Λοβέρδος δίνει, οικειοθελώς, ονόματα δημοσιογράφων και στοιχεία για τη σχέση μεταξύ εξουσίας και δημοσιογραφίας

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Χωρίς να τον πιέσει κανείς, ο Ανδρέας Λοβέρδος οικειοθελώς αναφέρει στο νέο του βιβλίο τις σχέσεις που έχει με γνωστούς δημοσιογράφους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» στο δημοσίευμά της, ο κ. Λοβέρδος στο βιβλίο του κάνει λόγο για την Ιωάννα Μάνδρου: «Ήταν ο άνθρωπος που με ενημέρωσε για την κλήση μου, το όργανο του κράτους ήλθε ώρες μετά».

Δηλαδή η Ιωάννα Μάνδρου ήταν εκείνη που τον ενημέρωσε για την επίσημη εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis, ενώ η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή τού ανακοίνωσε την κλήση του ως υπόπτου: «Πηγαίνοντας οδικώς στη Νιγρίτα, περνώντας από ένα χωριό, μου τηλεφώνησε η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή και μου ανακοίνωσε την κλήση μου ως υπόπτου».

Αναφορά γίνεται και στον Γιάννη Κουρτάκη: «Σε συζητήσεις που είχα με τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη, μου έλεγε φοβερά πράγματα για τον Παπαγγελόπουλο».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνει αναφορές και σε άλλους εκδότες εφημερίδων, περιγράφοντας τις φιλικές σχέσεις που έχει μαζί τους.

Τα στοιχεία και οι περιγραφές που εμπεριέχει το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου εγείρουν μια σειρά από ερωτήματα για το κατά πόσο η δημοσιογραφία στέκεται κριτικά απέναντι στην εξουσία, κάνοντας τη δουλειά της ανεξάρτητα και αμερόληπτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM