Νότης Μηταράκης: Η νέα δομή στη Βάστρια Λέσβου μέρα με τη νύχτα με τη Μόρια

Μετά την καταστροφή της Μόριας, άρχισε ένας αγώνας δρόμου για να βρεθεί ο μόνιμος χώρος φιλοξενίας των μεταναστών, οι οποίοι προσωρινά διέμεναν στο πεδίο βολής Καρά Τεπέ (Μαυροβούνι)

Του Μάκη Θεοδώση

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο του εγχειρήματος και πρόσθεσε πως «έχουμε μια δομή που δε θυμίζει το χάος της Μόριας».

Επιλέχθηκε για την κατασκευή της κλειστής και ελεγχόμενης δομής η περιοχή Βάστρια, βορειοανατολικά της Λέσβου, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών. Επίσης, υπάρχει αυτονομία πρωτοβάθμιας περίθαλψης και θα αποτελεί πρότυπο, αφού έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία από τον χειμώνα. Σε συνεργασία με την Κομισιόν, εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή διαμονή για όσους αιτούνται άσυλο.

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της DG Home, κ. Γκμίντερ, με τη σειρά της εξήρε την προσπάθεια:

«Κάθε φορά που έρχομαι στη δομή, αυτή έχει αναπτυχθεί, έχει βελτιωθεί αισθητά και έχει νέα χαρακτηριστικά. Αυτή τη φορά, έχουμε ντουζιέρες στις σκηνές των ανθρώπων, νέα rubhalls αποκλειστικά για οικογένειες και είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθούμε την εξέλιξη των βελτιωτικών εργασιών. Προσπαθούμε για περαιτέρω βελτίωση της δομής. Έχουμε συμφωνήσει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείμαση της δομής, το οποίο εφαρμόζει το υπουργείο με τους εταίρους του. Εμπλεκόμαστε άμεσα στον συντονισμό για την άμεση λειτουργία της».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκταση ανήκει σε ιδιώτη και το μίσθωμα αγγίζει τα 70.000 ευρώ τον μήνα. Επίσης, είναι προσβάσιμη από αγροτικό δρόμο και βρίσκεται κοντά στον ΧΥΤΑ Λέσβου, χωρίς να έχει άμεση επαφή με αυτόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM