Πώς οι σκύλοι βοηθοί αλλάζουν τις ζωές όσων έχουν ανάγκη

Πώς οι σκύλοι βοηθοί μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ατόμων με αναπηρία; Η εκπαιδεύτρια σκύλων Έλενα Παλάγκα παραθέτει μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Η Έλενα Παλάγκα είναι εκπαιδεύτρια σκύλων, και μάλιστα με εξειδίκευση στην εκπαίδευση σκύλων βοηθών για ΑΜΕΑ.

Η ίδια μιλώντας στο JuniorNews αναφέρθηκε στην αξία των σκύλων βοηθών για τα άτομα εκείνα που ζουν με κάποια αναπηρία. Επίσης, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την ιστορία του Μάικ και του μικρού Γιώργου. Τέλος, αναφέρθηκε και στον Οργανισμό που έχει ιδρύσει η ίδια, Nina Service Dogs.

  • Τι σε ώθησε να γίνεις εκπαιδεύτρια σκύλων βοηθών;

Η επιλογή μου να εξειδικευτώ στην εκπαίδευση των σκύλων βοηθών για ΑΜΕΑ ήρθε μέσα από την πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση σκύλων και την αλληλεπίδραση που είχα μαζί τους.

Οι σπουδές μου ως εκπαιδεύτριας σκύλων ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία, όταν ακόμα ήμουν μαθήτρια στο λύκειο. Βρισκόμουν στις  ΗΠΑ μέσω υποτροφίας ενός προγράμματος ανταλλαγής μαθητών και τα απογεύματα μετά το σχολείο φοιτούσα σε μια σχολή εκπαίδευσης σκύλων, από την οποία πήρα και το πρώτο μου πτυχίο αλλά και την πρώτη μου επαγγελματική εμπειρία, καθώς έφτασα στο επίπεδο να διδάσκω.

Τα ταξίδια μου στην Αμερική συνεχίστηκαν, και κάθε ταξίδι στόχο είχε την περαιτέρω εκπαίδευσή μου και τον εμπλουτισμό γνώσεων στο αντικείμενο που αγαπούσα. Το National K9 στο Οχάιο είναι μια από τις μεγαλύτερες και αναγνωρισμένες ακαδημίες εκπαιδευτών σκύλων στον κόσμο. Η πρώτη φορά που ασχολήθηκα και γνώρισα το κομμάτι εκπαίδευσης σκύλων βοηθών ήταν κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στο National K9.

Η εκπαίδευση των σκύλων βοηθών με κέρδισε αμέσως, καθώς διαπίστωσα τις απίστευτες ικανότητές τους, ενώ έναυσμα μου αποτέλεσε όλη αυτή η εμπειρία. Ήταν πλέον ξεκάθαρο μέσα μου ότι ήθελα να ασχοληθώ με αυτό. Η εκπαίδευση σκύλων βοηθών δεν είναι απλή υπόθεση, ούτε εύκολη, ενώ απαιτεί πολλές γνώσεις και εκπαιδευτικές ικανότητες, καθώς είναι ένα τελείως διαφορετικό και ιδιαίτερο πεδίο στην εκπαίδευση σκύλων.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο juniorsnews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM