Bloomberg: Αυτοί είναι οι Κροίσοι του πλανήτη που πλούτισαν περισσότερο απ' τους άλλους το 2019 (pics)

Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι το 2019 είδαν τις περιουσίες τους να συρρικνώνονται. Κάποιοι, όμως, παρέμειναν σταθερά στην κορυφή, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, απέκτησαν και πολλά περισσότερα εκατομμύρια συγκριτικά με το 2018.Ο Bloomberg Billionaires Index υποδεικνύει τους Κροίσους που είδαν τις περιουσίες τους ν' αυξάνονται το 2019. Αυτή τη φορά, όμως, εστιάζουμε στο top 10+2. Παρακαλώ, διαβάστε κέρδη και.... ζαλιστείτε. 12ος Φρανσουά Πινό 

Mε έσοδα που αγγίζουν σχεδόν τα 42 δισ. δολάρια, είδε την περιουσία του το 2019 κατά 12,08 δισ. δολάρια. Ο λόγος; Η... κίτρινη φυλή που πόνταρε στα είδη πολυτελείας.  Σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index η περιουσία του προέρχεται από το οικογενειακό μερίδιο μετοχών 41% στη Gucci και την Kering, την ιδιοκτήτρια του Οίκου Yves St. Laurent.

11η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μάγιερς 

Image removed.

Γνωστό το όνομα και η Madame L' Oreal έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο όταν κληρονόμησε το ένα τρίτο των μετοχών της L’ Oreal. Αυτά βεβαίως, μετά το θάνατο της μητέρας της τον Σεπτέμβριο του 2017, Λιλιάν Μπετανκούρ.

Οι μετοχές της L’ Oreal αυξήθηκαν κατά 30,8% τον περασμένο χρόνο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Markets Insider, και μαζί τους και η περιουσία (59,3 δισ. δολάρια) της Μπετανκούρ Μάγιερς κατά 13,1 δισ. δολάρια. Αυτό, αν το μεταφράσουμε και στα... ελληνικά, σημαίνει και περισσότερα κέρδη για τις Ελένη Μενεγάκη και Δούκισσα Νομικού - «μούσες» της L' Oreal στην Ελλάδα!

10ος Σεργκέι Μπριν 

Image removed.

Πρόκειται για τον Ρωσο-Αμερικανό συνιδρυτή της Google, εξπέρ μηχανικός υπολογιστών. Παραιτήθηκε από επικεφαλής της Alphabet, αλλά η περιουσία του (65,2 δισ. δολάρια) επωφελήθηκε από την άνοδο της τιμής της μετοχής της εταιρείας το 2019. Πώς ακριβώς; Κέρδισε επιπλέον το 2019 13,4 δισ. δολάρια.

9ος Λάρι Πέιτζ

Image removed.

Ο πρώην CEO της Alphabet και συνιδρυτής της θυγατρικής της, της Google, είναι ο δέκατος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη. Η περιουσία του, σύμφωνα με το Bloomberg, αποτιμάται στα 65,2 δισ. δολάρια καθώς τη χρονιά που πέρασε έβγαλε άλλα 14 δισ.

8ος Μουκές Αμπάνι

Image removed.

Ο Κροίσος με την ασύλληπτη περιουσία των 59,5 δισ. δολαρίων, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία και ο πατριάρχης της πλουσιότερης οικογένειας της Ασίας. Το μερίδιό του στην Reliance Industries, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, τον βοήθησε να προσθέσει άλλα 15 δισ. δολάρια στις καταθέσεις του πέρυσι.7ος Αμάνθιο Ορτέγκα

Image removed.

Ο Μr. Zara συνεχίζει να είναι «αυτοκράτορας» στα ενδύματα, χτίζοντας την περιουσία  των 76,6 δις. δολαρίων μέσω της μητρικής της Zara. Εδώ να σου πω ότι πρόκειται για μέρος της πολυεθνικής Inditex. Μαζί με τα υποκαταστήματα και το franchise, οι πωλήσεις σημείωσαν  αύξηση κατά 7% έναντι του 2018. Πρακτικά, μεταφράστε το σε ακόμα περισσότερα 17,9 δισ. δολάρια.

6ος Στιβ Μπάλμερ

Image removed.

Ο πρώην CEO της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ και ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ LA Clippers, με περιουσία που, σύμφωνα με τον Bloomberg εκτιμάται στα 58,5 δισ. έβγαλε πέρυσι σχεδόν άλλα 20 δισ. δολάρια. Πώς ακριβώς; Με την ενίσχυση των μετοχών του διαδικτυακού κολοσσού και της δραστηριότητάς του στις επιχειρήσεις cloud computing.

5ος Μπιλ Γκέιτς 

Image removed.

Στην πεντάδα σταθερά ο Μπιλ Γκέιτς, επωφελήθηκε από την αύξηση της τιμής των μετοχών της Microsoft. Η περιουσία του αυτή τη στιγμή εκτιμάται στα 113 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 23,1 δισ! Πάθαμε έναν ίλιγγο, δεν το κρύβουμε.

4ος Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Image removed.

Η αξία των μετοχών του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ αυξήθηκε κατά 45% και μαζί της και η περιουσία (79,4 δισ. δολάρια) του κατά 27,4 δισεκατομμύρια. OMG!

3η Μακένζι Μπέζος

Image removed.

Η Μακένζι Μπέζος έγινε από τις πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη μετά το διαζύγιό της από τον Τζεφ Μπέζος το περασμένο καλοκαίρι. H αποζημίωση των 37,5 δις. δολαρίων την κατέστησε σαφέστατα απ' τις πλουσιότερες του πλανήτη. Να πούμε εδώ βέβαια ότι έδωσε πάνω από 18 δισ. σε φιλανθρωπίες και μπράβο της.

2ος Μπερνάρ Αρνό

Image removed.O MR. LVMH τον περασμένο Μάρτιο εκθρόνισε τον Γουόρεν Μπάφετ από την τρίτη θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη. Τον Οκτώβριο έβγαλε μάλιστα σε δύο 24ωρα 5,1 δισ. δολάρια - συνολικά, δε περισσότερα συγκριτικά με το 2018 37,7, λόγω της αύξησης της τιμής των μετοχών της LVMH. Μεγαλεία εμπράκτως!

1η Τζούλια Φλέσερ Κοχ

Image removed.

Η Τζούλια Κοχ, μετά τον θάνατο του συζύγου της,  Αμερικανού δισεκατομμυριούχου βιομηχάνου Ντέιβιντ Κοχ, πήρε την ένατη θέση στον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Με το μερίδιο μετοχών που κληρονόμησε μαζί με τα τρία παιδιά της η περιουσία της αποτιμάται στα 62,1 δισ. δολάρια. Καταπληκτικό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ Πώς μια φτωχή Κινέζα έγινε η πλουσιότερη στον κόσμο

ΑΚΟΛΟΥΘΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM