Αλέξανδρος Κακαβάς: Το βιογραφικό του γνωστού σεναριογράφου

Αλέξανδρος Κακαβάς
Πηγή φωτογραφίας: kakavasproductions.eu

Ο Αλέξανδρος Κακαβάς είναι από τους ανθρώπους στον χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής ο οποίος έχει τελέσει μεγάλο έργο ως σεναριογράφος, έχοντας στο ενεργητικό του μεγάλες επιτυχίες. Ανήκε στη συγγραφική ομάδα του αστυνομικού θρίλερ που προβλήθηκε στον Alpha, «Κόκκινος κύκλος», μαζί με τον Χρήστο Δήμα, τον Πάνο Κοκκινόπουλο και τον Αποστόλη Τσαούσογλου.

Ηθοποιοί στην σειρά «Κόκκινος Κύκλος»
Πηγή φωτογραφίας: Σειρά Alpha / YouTube - Επεισόδιο: «Το τέλος του παιχνιδιού»

Οι σημαντικές στιγμές της καριέρας του

Ο Αλέξανδρος Κακαβάς είναι βραβευμένος σεναριογράφος και από το 2020 έως και σήμερα είναι πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.), ενώ από το 2017 έως το 2019 υπήρξε μέλος του τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ ως αναπληρωτής γραμματέας του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ κ.ά., υπό τη βουλευτή Β' Αθηνών Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, και μέλος του τομέα Πολιτισμού, υπό τη βουλευτή Α' Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μάλιστα, από το 2010 έως το 2012 υπήρξε υπεύθυνος Κινηματογράφου στον τομέα Πολιτισμού της ΝΔ, υπό τον βουλευτή Λακωνίας, τομεάρχη, Αθ. Δαβάκη.

Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει:

·        2005-2007, Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων της Ελλάδος

·        2004-σήμερα, Μέλος του ΣΑΠΟΕ (Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων)

·        2004-2005, Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Σεναριογράφων της Ελλάδος

·        2004-σήμερα, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

·        2004-2010, Αιρετός εκπρόσωπος της Ε.Ε.Σ. στη FERA

·        2003-2004, Αντιπρόεδρος του «Μικρό» (Φορέας Ανάπτυξης και Προώθησης της Ταινίας Μικρού Μήκους

·        2002-σήμερα, Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA)

Αλέξανδρος Κακαβάς
Πηγή φωτογραφίας: kakavasproductions.eu

Σημαντικές επιτυχίες στην εργογραφία

Μερικές από τις πιο πρόσφατες συνεργασίες που δημιούργησε στον χώρο τεχνών είναι οι εξής:

·        2019 «Από το μικρό στο μεγάλο», δημιουργός και παραγωγός της σειράς ντοκιμαντέρ της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 15x30' Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο εκλιπόντων Ελλήνων στιχουργών. Συσκηνοθεσία με Αδαμάντιο Πετρίτση σε 11 (Βίρβο, Βασιλειάδη [Τσάντα], Κολοκοτρώνη, Τσώτου, Πάνου, Ρασούλη, Κατσούλη, Χριστοδούλου, Αλκαίο, Ελευθερίου, Γκάτσο). Προβολή από το κανάλι της Βουλής.

·        2018-2019 «Βίοι παράλληλοι», δημιουργός και εκτελεστής παραγωγής της σειράς 12x52' της ιστορικής σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ Α.Ε. Σενάριο σε 9 επεισόδια. Σκηνοθεσία σε 4 (Χρυσόστομος Σμύρνης - Στεργιάδης, Βενιζέλος - Μεταξάς, Ζαχαριάδης - Σοφούλης, Παπάγος - Πλαστήρας). Συσκηνοθεσία με τον Αδαμάντιο Πετρίτση σε 5 (Γούναρης - Δραγούμης, Παπαναστασίου - Τσαλδάρης, Μερκούρης - Μπενάκης, Τσουδερός - Σ. Βενιζέλος, Παπανδρέου - Καραμανλής).

·        2018 «Από το μικρό στο μεγάλο», δημιουργός και παραγωγός της σειράς ντοκιμαντέρ της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 30x30' Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο εκλιπόντων σεναριογράφων και γελοιογράφων. Σκηνοθεσία των επεισοδίων Αλή Ντίνο Μπέη και Βασίλη Χριστοδούλου και συσκηνοθεσία με τον Αδαμάντιο Πετρίτση 5 (Ι. Καμπανέλλης, Μ. Αγγελόπουλος, Μποστ, Αρχέλαος, Μ. Αργυράκης). Προβολή από το κανάλι της Βουλής.

·        2016 «Μνήμες χαράς» (Όταν η Ελλάδα μεγάλωνε…). Παραγωγή/Σκηνοθεσία (7) /Σενάριο (12). Σειρά 12x52΄αυτοτελών ντοκιμαντέρ για την ΕΤ2.

Παρακολουθήστε παρακάτω μια παλαιότερη συνέντευξή του:

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα