Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Αφιέρωσε το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα» σε όλους τους Έλληνες

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, τίμησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη με το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα» για τη δράση και τη προσφορά του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ για τα παιδιά με καρκίνο.

«Η ισχυρότερη ελπίδα μου είναι ένας κόσμος χωρίς σύνορα για την υγεία των παιδιών. Αυτός ο αγώνας μπορεί να είναι μια πλατφόρμα ειρήνης και αλληλεγγύης» είπε μεταξύ άλλων η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία τιμήθηκε με το βραβείο “Νέλσον Μαντέλα”, το οποίο απονέμεται κάθε πέντε χρόνια από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το συγκεκριμένο βραβείο αναγνωρίζει τα επιτεύγματα προσωπικοτήτων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία των σκοπών και των αρχών των Ηνωμένων Εθνών.

«Τα λόγια  του Νέλσον Μαντέλα, “πάντα κάτι φαίνεται αδύνατο μέχρι να πραγματοποιηθεί”, αποδεικνύονται καθημερινά από τα παιδιά του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, που κερδίζουν τη μάχη κατά του καρκίνου» τόνισε  η κ. Βαρδινογιάννη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

 

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στάθηκε στην κληρονομία του Νοτιοαφρικανού ηγέτη, λέγοντας ότι «ο Νέλσον Μαντέλα είναι ένας μεγάλος θησαυρός για την ανθρωπότητα. Όταν οι άνθρωποι βρίσκονται ενωμένοι, μπορούν να χτίσουν ένα κοινό μέλλον μαζί. Και αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τις τραγικές μέρες της πανδημίας ή για την επομένη μέρα».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τους εθελοντές, τα μέλη του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και τον ελληνικό λαό, που, όπως είπε, έγιναν μέρος αυτού του θαύματος μέσα από την ομαδική τους εργασία. «Αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε εμένα. Ανήκει στη χώρα μου και το αφιερώνω στον ελληνικό λαό. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, ας ακολουθήσουμε όλοι τα βήματα του Νέλσον Μαντέλα για έναν κόσμο ειρήνης, ελευθερίας, δημοκρατίας, ισότητας και αλληλεγγύης».

Η απονομή εξαιτίας της πανδημίας του COVID – 19 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM