Τσιτσιπάς: Πρόκριση στους «16» του Roland Garros για τρίτη διαδοχική χρονιά!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ICON SPORT / EUROKINISSI

Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε τη νικηφόρα πορεία του στο Roland Garros καθώς επικράτησε με 3-1 σετ (5-7, 6-3, 7-6,  6-1) του Αμερικανού Τζον Ίσνερ και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του τουρνουά για 3η σερί σεζόν.

Ο 36χρονος Αμερικανός με ύψος 2,10μ., ήταν αυτός που έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ στο τάι μπρέικ (7-6), ωστόσο ο Στέφανος δεν έχασε τη συγκέντρωσή του και από εκεί και μετά κυριάρχησε.

Αν και δεν απέφυγε τα γνωστά του ξεσπάσματα με αποδέκτη τη ρακέτα του αυτή τη φορά, γύρισε το ματς σε 2-1 σετ, ενώ στο τέταρτο και καθοριστικό έκανε ό,τι ήθελε τον Ίσνερ, ο οποίος από την πλευρά του παραδόθηκε ολοκληρωτικά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κυριάρχησε στο κορτ έπειτα από μια μάχη δυόμισι ωρών, που άρχισε με δυσκολίες για τον «Στεφ» αλλά έκλεισε με χαμόγελα.

Στον τέταρτο γύρο του Roland Garros τον περιμένει ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα,  ο οποίος βρίσκεται στο Νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε:

«Ήταν ένας αγώνας με πολύ υπομονή, εναντίον στον Τζον που σερβίρει καλά και είναι πάντα στο τάι μπρέικ. Κατάφερα και επέστρεψα μπάλες στο τέλος του αγώνα και αυτό μου έδωσε ψυχολογία. Ήμουν συνεπής στα δικά μου σερβίς γκέιμς. Υπήρχε θυμός, ένιωθα πως το μυαλό μου δεν ήταν εκεί που έπρεπε.

Υπήρχε και άγχος πως δεν θα ξαναμπώ στην ζώνη, όπως μπορώ να παίζω, αλλά τελικά βρήκα τον ρυθμό μου. Ο Ίσνερ είναι ένας δυνατός παίκτης, μαθαίνω πολλά παίζοντας εναντίον του, ήταν ένα… ψηλό εμπόδιο. Δεν είχα το καλύτερο ξεκίνημα, στο δεύτερο σετ όμως βρήκα τις επιστροφές μου, καθάρισε το μυαλό μου και έφτασα στην νίκη».

Για την πρόκριση του και αν σκέφτεται την επόμενη μέρα είπε: «Αυτό που σκέφτομαι είναι να κοιμηθώ νωρίς, να κάνω την αποθεραπεία μου και τα υπόλοιπα αύριο».