Euro: Τα πέντε αστέρια που αναμένεται να λάμψουν και να είναι οι πρωταγωνιστές!

ΤΑ 5 ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕURO
Πηγή: in.gr

Οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι μετρούν… αντίστροφα για την έναρξη του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος της χρονιάς.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου, στις 22:00 ώρα Ελλάδας, η Ιταλία θα υποδεχθεί στη Ρώμη την Τουρκία, στον εναρκτήριο αγώνα του EURO 2020, που θα ολοκληρωθεί ένα μήνα αργότερα (11/7) με τον τελικό στο Γουέμπλεϊ.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει αρκετά λογικά φαβορί, όπως είναι η Γαλλία, η Αγγλία και το Βέλγιο, αλλά και ορισμένα εξαιρετικά… αουτσάιντερ, όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Σε κάθε περίπτωση και για τουλάχιστον τρεις αγώνες (στη φάση των ομίλων), οι λάτρεις της στρογγυλής θεάς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα γήπεδα της γηραιάς ηπείρου.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ανάμεσα τους, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος χρειάζεται ένα γκολ για να μπει στο πάνθεον της διοργάνωσης, καθώς, εάν σκοράρει στο EURO 2020, θα φθάσει στα 10 γκολ και θα γίνει ο κορυφαίος σκόρερ του θεσμού, αφήνοντας πίσω του τον Μισέλ Πλατινί (9 γκολ).

Στο τέλος μιας απογοητευτικής χρονιάς με τη Γιουβέντους, ο 36χρονος Πορτογάλος (173 συμμετοχές, 103 γκολ με την εθνική ομάδα), θα ηγηθεί της προσπάθειας για τη διατήρηση των κεκτημένων από το 2016.

Παρά την ηλικία του, ο CR7 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Serie A με 29 τέρματα και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Δεδομένης της απουσίας της Νορβηγίας και του Έρλινγκ Χάαλαντ από την τελική φάση, ο Κιλιάν Εμπαπέ θα είναι… μόνος του στο EURO 2020 όσον αφορά τους κατά τεκμήριο κορυφαίους νεαρούς ποδοσφαιριστές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο 22χρονος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, έχει ανεβάσει στα ύψη την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και διαθέτει την εμπειρία των σημαντικών διοργανώσεων, καθώς ήδη είναι παγκόσμιος πρωταθλητής από το 2018, και μάλιστα ως πρωταγωνιστής.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν θα στηρίξει τη γραμμή κρούσης των Πετεινών στον Εμπαπέ, τον οποίο θα πλαισιώσει με τον Αντουάν Γκριεζμάν και τον Καρίμ Μπενζεμά.

Ο νεαρός Γάλλος (42 συμμετοχές, 16 γκολ στην εθνική ομάδα) προέρχεται από μία άκρως παραγωγική χρονιά με 41 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και θέλει να συνεχίσει σε ανάλογο ρυθμό, οδηγώντας τους Τρικολόρ στην κορυφή της Ευρώπης.

Η κατάκτηση του EURO 2020 αποτελεί επιπλέον κίνητρο για τον Εμπαπέ, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα αυξηθούν κατακόρυφα οι πιθανότητες να του απονεμηθεί η Χρυσή Μπάλα.

ΚΕΒΙΝ ΝΤΕ ΜΠΡΟΙΝΕ

Ο τραυματισμός που υπέστη (κάταγμα ρινικού οστού) στο χαμένο (1-0 από την Τσέλσι) τελικό του Champions League αναμένεται να κρατήσει τον Κέβιν Ντε Μπρόινε στον πάγκο της εναρκτήριας αναμέτρησης με τη Ρωσία (12/6).

Ωστόσο, ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι (77 συμμετοχές, 20 γκολ με την Εθνική Βελγίου) θα είναι και πάλι -μαζί με τον Εντέν Αζάρ- τα «μυαλά» των Κόκκινων Διάβολων, που θέλουν κάτι περισσότερο από την εξαιρετική πορεία τους στο Μουντιάλ του 2018, όταν έφθασαν μέχρι την ημιτελική φάση.

Πιο ώριμος από ποτέ, ο 29χρονος άσος θέλει να φθάσει στην κορυφή, τόσο στο επικείμενο EURO όσο και στο Μουντιάλ του 2022.

Και υπό την καθοδήγησή του, αυτή η Εθνική Βελγίου μπορεί να φθάσει πολύ ψηλά.

ΤΟΜΑΣ ΜΙΛΕΡ

Ο Τόμας Μίλερ έχει φθάσει αισίως στα 31 χρόνια της ζωής του. Όσοι όμως παρακολουθούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι μεγαλύτερος.

Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο έμπειρος μεσοεπιθετικός διατηρείται σε κορυφαίο επίπεδο και ήταν παρών σε όλες τις σπουδαίες στιγμές της Μπάγερν Μονάχου και της Εθνικής Γερμανίας (100 συμμετοχές, 38 γκολ).

Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου αναμένεται να είναι από τις βασικές επιλογές του… φευγάτου Γιόακιμ Λεβ και σε αγωνιστικό επίπεδο, εκτιμάται πως θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα τελευταία δύο τρίτα του γηπέδου.

Ο Μίλερ είναι απαραίτητος στο Γερμανό ομοσπονδιακό, καθώς χαίρει εκτίμησης και σεβασμού από τους συμπαίκτες του, ενώ έστω και… αθόρυβα βοήθησε ουσιαστικά τους Βαυαρούς στην κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα, με 11 γκολ και 18 ασίστ.

ΧΑΡΙ ΚΕΙΝ

Τέλος, ο Χάρι Κέιν έχει μια από τις τελευταίες -εάν όχι την τελευταία- ευκαιρίες της καριέρας του, για κάτι σπουδαίο με την Εθνική Αγγλίας (53 συμμετοχές, 34 γκολ).

Ο επιθετικός της Τότεναμ θεωρείται βέβαιο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη, όμως αυτό που τον απασχολεί στην παρούσα φάση είναι η διάκριση στο EURO 2020.

Η αλήθεια είναι πως τα Τρία Λιοντάρια διαθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο και κύριος εκφραστής της επιθετικής λειτουργίας είναι ο Κέιν.

Έχοντας στα… πόδια του τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στο Μουντιάλ του 2018 και της Premier League, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ο Κέιν θέλει να οδηγήσει την Εθνική Αγγλίας στην κατάκτηση του EURO, υψώνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό του Λονδίνου, το βράδυ της 11ης Ιουλίου. Όπως έκαναν οι συμπατριώτες του το 1966 με την κατάκτηση του Μουντιάλ.