Μουντιάλ 2030: Στο δρόμο για την εκατονταετηρίδα του Παγκόσμιου Κυπέλλου

Μουντιάλ

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ένα γήπεδο χωρητικότητας άνω των 80.000 φιλάθλων για τον τελικό, γήπεδα ελάχιστης χωρητικότητας 60.000 φιλάθλων για τους ημιτελικούς και γήπεδα ελάχιστης χωρητικότητας 50.000 φιλάθλων για τη φάση των ομίλων.
 Τα γήπεδα πρέπει επίσης να μπορούν να είναι έτοιμα τουλάχιστον ένα μήνα πριν την έναρξη του τουρνουά και να βαθμολογούνται, μεταξύ άλλων, ως γήπεδα κατηγορίας 4 αστέρων.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία διεκδικούν από κοινού το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, όπως αναφέρει το Cadena Ser. Οι ομοσπονδίες των δύο χωρών συμφώνησαν ότι θα υπάρχουν συνολικά 14 γήπεδα, εκ των οποίων τα 11 θα είναι από την Ισπανία και τα τρία από την Πορτογαλία.

Ισπανία και Πορτογαλία είχαν ήδη υποβάλει πρόταση για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, η οποία στη συνέχεια ανατέθηκε στη Ρωσία. Αρχικά εξετάστηκε τριπλή υποψηφιότητα με το Μαρόκο, αλλά αυτό δεν υλοποιήθηκε. Επίσης, Αργεντινή, Χιλή, Παραγουάη και Ουρουγουάη έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να συνδιοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030. Αργεντινή και Ουρουγουάη εργάζονται πάνω σε αυτό το ενδεχόμενο από το 2017, ενώ Παραγουάη και Χιλή «προστέθηκαν» τους τελευταίους μήνες.