Στον τελικό του US Open, Σβιάτεκ και Ζαμπέρ

Τέννις

 Η 21χρονη πρωταθλήτρια θα παίξει για το τρόπαιο κόντρα στην Ονς Ζαμπέρ από την Τυνησία (Νο 5), η οποία νίκησε στον άλλο ημιτελικό την Γαλλίδα, Καρολάιν Γκαρσιά, με 6-1 και 6-3.

«Πριν, όταν πήγα στην τουαλέτα, έκλαιγα. Τώρα σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω», δήλωσε λίγο μετά τον αγώνα η Σβιάτεκ και πρόσθεσε: «Απέναντι στην Αρίνα, χρειάζεται πολλή ενέργεια για να την πιέσεις. Μου πήρε στο πρώτο σετ, αλλά είμαι χαρούμενη που επέστρεψα και νίκησα».

Από την πλευρά της, η Τυνήσια τενίστρια, επεσήμανε: «Έπαιξα πολύ καλά. Είχα αποφασίσει να ακολουθήσω την συμβουλή του προπονητή μου για πρώτη φορά 100% (σ.σ. γέλια). Αλλά ήταν καλό. Είναι χαρούμενος. Δεν μπορούσε να βρει τίποτα κακό σε αυτό το ματς. Ηξερα ότι ήταν γεμάτος αυτοπεποίθηση και ότι έπρεπε να επιβάλω το παιχνίδι μου. Και λειτούργησε πολύ καλά, μέχρι το τέλος. Τακτικά, μου είπε να παίξω πολύ στο μπακχάντ της γιατί είναι πολύ κυρίαρχη με το φόρχαντ. Έπρεπε να συγκεντρωθώ στο να παίξω σε μία από τις πλευρές της. Μου είπε επίσης πολλά πράγματα για το σερβίς της. Οπότε ναι, νομίζω ότι έπαιξα πολύ καλά τακτικά. Στο Wimbledon, ήμουν σε ένα όνειρο, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ακόμα και μετά τον τελικό, δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι είχα κάνει, ήταν ένα εξαιρετικό επίτευγμα. Αλλά αυτήν την φορά νομίζω ότι το... συνήθισα λίγο, είμαι χαρούμενη που επιβεβαίωσα τα αποτελέσματά μου από το Wimbledon. Ο κόσμος δεν εκπλήσσεται που με βλέπει ξανά στον τελικό. Ξέρω τι να κάνω στον τελικό. Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα πρέπει να βάλω τα δυνατά μου. Σίγουρα έχω μάθει από όλους τους τελικούς που έχω παίξει και συγκεκριμένα από τον τελευταίο, στο Wimbledon. Θα πάω και θα τα δώσω όλα. Και είμαι εδώ για να κατακτήσω τον τίτλο».