Πέντε διαφορετικοί παίκτες της ΑΕΚ άνοιξαν το σκορ

ΑΕΚ

Η είσοδος της ομάδας στην OPAP Arena και η χθεσινή (9/10) εντυπωσιακή εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη εναντίον του Άρη, δημιούργησαν κλίμα ενθουσιασμού στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων». Όσο κι αν είναι πολύ νωρίς ακόμα -το πρωτάθλημα βρίσκεται μόλις στην 7η αγωνιστική- η λέξη «τίτλος» αρχίζει να... τρεμοπαίζει στα χείλη των οπαδών της ομάδας. 

Ακρογωνιαίος λίθος της μέχρι τώρα επιτυχημένης παρουσίας, είναι η ομαδικότητα. Οι παίκτες τρέχουν ακατάπαυστα στο γήπεδο, ασκούν ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο, καλύπτουν ιδανικά τους χώρους αλλά και τους συμπαίκτες τους, παίζουν (και) για τον προπονητή τους. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει καταφέρει να εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές τη νοοτροπία «ένας για όλους και όλοι για έναν» και τα αποτελέσματα της δουλειάς του φάνηκαν στις πρώτες 7 αγωνιστικές, στις οποίες η Ένωση έχει πέντε νίκες. 

Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι στις επιτυχίες αυτές, το σκορ άνοιξε διαφορετικός παίκτης. Αυτό δείχνει, αναμφισβήτητα, το βάθος που διαθέτει η ΑΕΚ στο εφετινό της ρόστερ, με πλήθος παικτών οι οποίοι μπορούν να δώσουν λύσεις. Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να ανοίγει το σκορ μία ομάδα και πόσο σοβαρό είναι το πλεονέκτημα που αποκτά, ειδικά σε ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό όπου τα γκολ δεν μπαίνουν... βροχή. 
Ο «Δικέφαλος» παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα να έχει διαφορετικό ποδοσφαιριστή που άνοιξε το σκορ και στις πέντε εφετινές του νίκες.