ΑΕΚ: Πορτογαλική μαγεία 3-0 την Λάρισα

Έκαναν τη δουλειά για την ΑΕΚ οι Πορτογάλοι. Με γκολ των Σιμόες, Ολιβέιρα και Λόπες, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 3-0 της ΑΕΛ.

Με 3-5-2 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Βράνιες, Οικονόμου, Σβάρνα στην τριπλέτα των στόπερ. Μπακάκης και Λόπες τα δύο μπακ-χαφ, με τους Κρίστισιτς, Σιμόες και Μάνταλο να αποτελούν την τριάδα στον άξονα. Ο Βέρντε είχε ελεύθερο ρόλο και κινούνταν γύρω από τον Ολιβέιρα.

Με 4-4-1-1 κατέβασε την Λάρισα ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο Κρίστινσον στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Μπέρτο, Μιχαήλ, Μόρα και Καρανίκα στην τετράδα της άμυνας. Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε και Μπράλιτς ήταν οι τέσσερις του άξονα σε ευθεία, με τον Ουάρντα να παίζει κοντά στον Παπάζογλου.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της, αλλά ο Σιμόες πέτυχε το γκολ της χρονιάς με τρομερό τακουνάκι στον αέρα μετά από σέντρα του Ολιβέρια στις καθυστερήσεις. Στην επανάληψη, ωστόσο, η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή για 30 λεπτά και έπαιξε μπάλα που είχε καιρό να παίξει. Τα άλλα δύο γκολ σημείωσαν επίσης Πορτογάλοι, ο Ολιβέιρα στο 50' και ο Λόπες στο 62'.

Η ΑΕΚ επανήλθε στις νίκες μετά την ήττα στην Τούμπα, έχει σχεδόν εξασφαλίσει την τρίτη θέση της βαθμολογίας και την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.