Ολυμπιακός: Κέρδισε τον Παναθηναϊκό και βλέπει οκτάδα

Ύστερα από ένα πολύ σφιχτό ντέρμπι, όπου κανείς δεν πήρε μεγάλη διαφορά, ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος στο τέλος και με πρωταγωνιστή τον ΜακΚίσικ νίκησε 81-78 τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τα… έσπασε στο ΣΕΦ, έχοντας 1/20 τρίποντα!

Τρομερή ενέργεια από τον Αμερικανό, ο οποίος τελείωσε το ματς με 22 πόντους, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε για τους «ερυθρόλευκους» ο Παπανικολάου, ο οποίος πρόσθεσε 12π. και εκείνος κρατούσε με τις ελεύθερες βολές του το προβάδισμα ασφαλείας τους, στο τελευταίο λεπτό.

Θετική εμφάνιση και από τον Ρότσεστι για την ομάδα του Μπαρτζώκα, καθώς είχε 11 πόντους χωρίς να αστοχήσει σε τρίποντο (3/3), με τον Βεζένκοβ να είχε 10π. και τον Έλις να βοηθά και εκείνος αρκετά με 6 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Από την άλλη, το «τριφύλλι» εκμεταλλεύτηκε αρκετά καλά την απουσία του Μιλουτίνοφ, υπερέχοντας στη ρακέτα και παίρνοντας 11 επιθετικά ριμπάουντ έναντι μόλις 7, αλλά πλήρωσε πάρα πολύ την αστοχία στην περιφέρεια.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Καλάθης με 18 πόντους, με τον Ράις να προσθέτει 12π., αλλά μετρώντας 0/9 τρίποντα.

Έτσι, ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο 12-15 και παραμένει ζωντανός για την οκτάδα, με τον Παναθηναϊκό από την άλλη να πέφτει στο 14-13.

Η «διαβολοβδομάδα» των «αιωνίων» συνεχίζεται με τους «πράσινους» να υποδέχονται στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (5/3) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τους «ερυθρόλευκους» να αντιμετωπίζουν την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, την Παρασκευή (6/3).