Αντετοκούνμπο: Γιατί το τρίποντο τον απογειώνει (video)

Πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο αρχίζει να βελτιώνει τα ποσοστά του στο τρίποντο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Ο MVP της περσινής κανονικής περιόδου του ΝΒΑ αγγίζει ποσοστά επιπέδου 40% σε ορισμένα παιχνίδια και όχι μόνο αυτό, τα τρίποντά του είναι σε καίρια σημεία των αγώνων.

Στο χθεσινό παιχνίδι με τους Memfis Grizzlies o Γιάννης σάρωσε με 37 πόντους και με φρικιαστική εμφάνιση στο τελευταίο 12λεπτο! Και εκεί που χρειάστηκε πέτυχε δύο σερί τρίποντα για να "σκοτώσει" τους αντιπάλους του και να οδηγήσει τους Bucks στη 17η συνεχόμενη νίκη τους!

Ο Γιάννης πλέον απειλεί και από το τρίποντο. Σκοράρει συνήθως από την κορυφή και σπάνια από τις 45 μοίρες. Δεν είναι μόνο το ποσοστό του που ανεβαίνει. Είναι ότι οι αντίπαλοι αμυντικοί ακόμη δεν τολμούν να τον πλησιάσουν για να τον ενοχλήσουν, άλλωστε με ύψος 2,11 δύσκολα μπορεί ένας γκαρντ να μαρκάρει τον Αντετοκούνμπο στο μακρινό σουτ. Θα συνεχίσει να σουτάρει ανενόχλητος, καθώς αν επιχειρήσουν να τον πλησιάσουν θα βρει διάδρομο. Εδώ βρίσκει τώρα κι ας τον μαρκάρουν από μακριά. Άρα, ή θα συνεχίσει να βελτιώνει το ποσοστό του, ή θα βρίσκει ακόμη πιο εύκολα χώρο για εφορμήσεις.

Παίρνει επιθέσεις χωρίς να καταναλώνει ενέργεια

Παράλληλα, παίρνει ανάσες. Το τρίποντο είναι πιο ξεκούραστο. Και με 40% ποσοστό, με τρία εύστοχα τρίποντα σε επτά προσπάθειες, βάζει εννέα ξεκούραστους πόντους και μένει περισσότερη ώρα στο παρκέ, καθώς επτά επιθέσεις του απαιτούν ελάχιστη ενέργεια. Φέτος έχει περισσότερους από 30 πόντους μέσο όρο, ακριβώς επειδή έχει βρει το χέρι του από μακριά.

Βέβαια, σκοράρει μόνο από την κορυφή και δεν είναι spot shooter, δεν απελευθερώνει την μπάλα γρήγορα, αλλά δεν μπορούμε να τα... έχουμε όλα δικά μας. Το γεγογός ότι τον αφήνουν να σουτάρει, του δίνει τη χρονική δυνατότητα να σκάσει την μπάλα μία φορά κάτω και να εκτελέσει με την ησυχία του. Και είπαμε. Αν αρχίσουν να τον μαρκάρουν στο μακρινό σουτ, θα πάρει φόρα και θα μπει στη ρακέτα όπου είναι ανίκητος.

Με αυτή την επιθετική συμπεριφορά και βελτίωση, ο Γιάννης γίνεται ασταμάτητος. Οι Bucks τρέχουν 17 σερί νίκες και θέλουν να σπάσουν το ρεκόρ τους, που είναι 20 συνεχόμενες, τη χρονιά που πήραν το μοναδικό τους πρωτάθλημα. Και η πλάκα ποια είναι; Ότι οι Lakers με 33 σερί νίκες και οι Golden State με 28, έχασαν τα σερί τους στο παρελθόν από τους Bucks. Λέτε κάτι αυτό να σημαίνει...;