Clubhouse: Το καινούργιο social που πάει να προσπεράσει το Tik Tok

Μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ονόματι Clubhouse, φαίνεται πως ήρθε για να μείνει, αφήνοντας πίσω το Tik Tok

Το Clubhouse έκανε την εμφάνιση του τον περασμένο Απρίλιο, αλλά έγινε πιο γνωστό τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς άρχισαν να το χρησιμοποιούν κάποιες διασημότητες.

Χρειάζεσαι πρόσκληση

Ωστόσο, το να γίνεις μέλος στην πλατφόρμα του Clubhouse δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις, καθώς δεν αρκεί να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό. Για να μπεις στον κόσμο του Clubhouse, χρειάζεται να λάβεις πρόσκληση από κάποιον που είναι ήδη μέλος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, κάτι που δεν ισχύει για το Tik Tok.

Αν και χρειάζεσαι πρόσκληση, αυτό δεν σε εμποδίζει από το να κατεβάσεις την εφαρμογή και να κάνεις «κράτηση» στο username που επιθυμείς, πριν το καπαρώσει κάποιος άλλος. Ο λόγος που η σύνδεση στο Clubhouse γίνεται μόνο μέσω προσκλήσεων είναι επειδή ακόμα δεν υπάρχουν οι απαραίτητες ψηφιακές υποδομές που θα μπορούν να στηρίξουν το λεγόμενο public release. Με το που λάβεις πρόσκληση για το Clubhouse και γίνεις επίσημα χρήστης, σου δίνεται η δυνατότητα να στείλεις και εσύ μία μόνο πρόσκληση σε όποιον θες. Use it wisely!

Μόνο ακουστικό υλικό

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο είναι πως βασίζεται μόνο σε ακουστικό υλικό μεταξύ των χρηστών. Δεν υπάρχουν εικόνες ή βίντεο.

Clubhouse δωμάτια

 

Δωμάτια συζήτησης

Μπορείς να δημιουργείς δωμάτια με άλλους χρήστες και να αλληλεπιδράς μαζί τους, σχολιάζοντας συγκεκριμένα θέματα.  Παράλληλα, μπορείς να βλέπεις σε ποια δωμάτια συζήτησης είναι τα άτομα που ακολουθείς και να παίρνεις μέρος. Πολιτική της πλατφόρμας είναι πως δεν μοιράζεσαι όσα ακούγονται, καθώς είναι για ιδιωτική χρήση. Όταν είσαι μέσα σε ένα δωμάτιο και θέλεις να μιλήσεις, υπάρχει ένα εικονίδιο με ένα χέρι το οποίο πατάς και σου δίνει τη δυνατότητα να μιλήσεις, να είσαι δηλαδή on stage.

χέρι clubhouse

Μάλιστα, το Clubhouse σου προτείνει και από μόνο του δωμάτια που μπορεί να σε ενδιαφέρουν, καθώς κάνεις scroll down στην αρχική σελίδα. Συγχρόνως, μέσα στην πλατφόρμα υπάρχει και ημερολόγιο, που σου δείχνει αν κάποιο δωμάτιο συζήτησης με ενδιαφέρον θέμα είναι προ των πυλών. Έτσι, πατώντας το κουμπί του reminder, θα σου έρθει ειδοποίηση όταν το εν λόγω δωμάτιο συζήτησης ξεκινήσει.

Στο προφίλ σου μπορείς να γράψεις ένα μικρό βιογραφικό και να παραθέσεις τους λογαριασμούς σου από άλλα social media, όπως Twitter, Instagram κλπ. Επιπλέον, μέσα στο προφίλ σου αναγράφεται από ποιον χρήστη έχεις προσκληθεί.

clubhouse μωβ

Αν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το Clubhouse, θα λέγαμε ότι είναι ένα διαδραστικό podcast μέσω του οποίου μπορείς να ακούσεις πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις και να μοιραστείς τις δικές σου.

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα