«Mother of Madness»: Η Καλίσι του GoT έγραψε το δικό της κόμικ

Εμίλια Κλαρκ
© AP

Η Εμίλια Κλαρκ έγινε παγκοσμίως γνωστή στο ρόλο της Καλίσι στο Game of Thrones (GoT), ωστόσο, όπως φαίνεται, την κέρδισαν και τα κόμικ. Η ίδια αποφάσισε να γράψει τη δική της σειρά κόμικ με τίτλο «Mother of Madness», μαζί με την συγγραφέα Μαργκερίτ Μπένετ, την οποία αποκαλεί «γκουρού των κόμικς»

Η σύλληψη της ιδέας

Όπως αποκάλυψε η ίδια πριν λίγες μέρες σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Entertainment Weekly», η σύλληψη της ιδέας να γράψει το δικό της κόμικ ήρθε πριν τρία χρόνια, όταν βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τους φίλους της και της ήρθε η επιφοίτηση, ρωτώντας τους «δεν θα ήταν αστείο αν...;». Έτσι, η διάσημη ηθοποιός σηκώθηκε την επόμενη μέρα το πρωί, λέγοντας στον εαυτό της για την ιδέα να γράψει το δικό της κόμικ: «Αυτό θα ήταν διασκεδαστικό, θα ήταν πολύ φίνο, γιατί όχι;».

Και έτσι γεννήθηκε το κόμικ «M.O.M.: Mother of Madness».

mother of madness εξώφυλλο
Εξώφυλλο του «Mother of Madness» / Image Comics

Η ιστορία

Η πλοκή ακολουθεί μια ανύπαντρη μαμά που ονομάζεται Μάγια, η οποία ανακαλύπτει ότι διαθέτει παράξενες υπερδυνάμεις και τις χρησιμοποιεί για να αντιμετωπίσει μια μυστική κλίκα που κρύβεται πίσω από σωματεμπορία.

Η Μάγια είχε μια δύσκολή ζωή και βρίσκεται σε ένα μέρος που ό,τι την κάνει μοναδική, την κάνει να ντρέπεται και το μισεί. Μόνο όταν ανακαλύπτει τις υπερδυνάμεις της βρίσκει την αληθινή αποδοχή του ποια είναι στην πραγματικότητα. Όμως από πού προέρχονται οι υπερδυνάμεις της; Η τηλεοπτική Καλίσι αναφέρει πως οι υπερδυνάμεις της εκδηλώνονται σε συγκεκριμένες μέρες του μήνα, αφήνοντας να εννοηθεί πως σχετίζονται με τον εμμηνορροϊκό κύκλο. «Σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να έχουμε όλα τα πράγματα που δεν αρέσουν στις γυναίκες, να τα ανατρέψουμε και να τα κάνουμε εκείνα που την κάνουν υπεράνθρωπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Mother of madness κόμικ
© Image Comics

Η Εμίλια Κλαρκ δήλωσε πως η σειρά του κόμικ της μοιάζει λίγο στο «Deadpool» αναφορικά με το ειρωνικό χιούμορ και τα αστεία, ενώ συνδυάζει και τη φεμινιστική ευαισθησία. 

«Πάντα αποκαλούμε τις μητέρες υπερήρωες, και σκέφτομαι, τι θα γινόταν αν όντως ήταν;», καταλήγει η ηθοποιός.

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα