Η «Σκοτεινή Κληρονομιά» του Γιώργου Αγγελίδη

Αγγελίδης

Σε κάποια μέρη το παρελθόν δεν πεθαίνει ποτέ... το νέο βιβλίο του Γιώργου Αγγελίδη με τίτλο «Σκοτεινή Κληρονομιά» κυκλοφορεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά το κοινωνικό, crime μυθιστόρημά του «Ζωές στο Αντίθετο Ρεύμα» (2021) επιστρέφει στις Εκδόσεις BELL με ένα συναρπαστικό θρίλερ.

Το «Σκοτεινή Κληρονομιά» είναι μια καθηλωτική πολυεπίπεδη ιστορία, που ξεδιπλώνεται σε τρεις χρονικές περιόδους (το 1940, το 1996 και το σήμερα), και ξεχειλίζει από μυστήριο, αγωνία και ανατροπές.

Εσύ, πιστεύεις στα θαύματα;

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

1940 – Η ορφανή Άννα αναζητά καταφύγιο σ’ ένα καθολικό μοναστήρι στην άλλη άκρη του νησιού που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Παρά τον αρχικό της δισταγμό, είναι αισιόδοξη πως στα πρόσωπα των μοναχών έχει βρει μια νέα οικογένεια. Σύντομα ανακαλύπτει πως πίσω απ’ τα καλοκάγαθα προσωπεία των κατοίκων του μοναστηριού της Κυράς των Αγγέλων κρύβονται σκοτεινά μυστικά που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη λογική της.

1996 – Η Έμμα πασχίζει να τα βγάλει πέρα μεγαλώνοντας μόνη της την κόρη της, βουλιάζοντας στα χρέη και την απελπισία. Όταν πληροφορείται πως ένας άντρας που δεν έχει γνωρίσει ποτέ της άφησε στη διαθήκη του ένα μοναστήρι σ’ ένα νησί στην άλλη άκρη του κόσμου πιστεύει ότι είναι το θαύμα που ζητούσε. Φτάνοντας εκεί, ωστόσο, συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν είναι όπως νόμιζε και πως το σκοτάδι καραδοκεί στους διαδρόμους του καταραμένου μοναστηριού απ’ όταν πριν μισό περίπου αιώνα όλοι του οι κάτοικοι εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς μέσα σε μια νύχτα.

Σήμερα – Ένα μουμιοποιημένο πτώμα ανακαλύπτεται στη μέση ενός θαμμένου από βάτα πλυσταριού θυμίζοντας έκπτωτο άγγελο, αφυπνίζοντας φρικτές μνήμες απ’ το παρελθόν και κάνοντας τους ντόπιους να ψιθυρίζουν ξανά και ξανά την ίδια φράση: Η Κυρά των Αγγέλων!

Τελικά, σε κάποια μέρη το παρελθόν δεν πεθαίνει ποτέ.

Κριτικές για το βιβλίο:

«Πολυεπίπεδη πλοκή, δυνατοί χαρακτήρες, μυστήριο και αγωνία». -Γιάννης Πανταζόπουλος, Lifo

«Θα γραφτούν πολλά καλά λόγια για αυτό το βιβλίο. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ καλύτερο». -Κυριάκος Αθανασιάδης, συγγραφέας, συντάκτης Athens Voice

«Ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα από έναν «δαιμόνιο» δημιουργό.» -Χάρης Αρβανιτίδης, δημοσιογράφος – ΕΡΤ3

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Γιώργος Αγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία με ειδίκευση στη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό. Έχει πραγματοποιήσει Μεταπτυχιακές Σπουδές στον κλάδο των Πολιτισμικών και Κινηματογραφικών Σπουδών. Όντας από μικρός φανατικός αναγνώστης, σε νεαρή ηλικία ανακάλυψε την αγάπη του για τη συγγραφή.

Είναι ενεργός συγγραφικά από το 2015, έχοντας εκδώσει μέχρι στιγμής τέσσερα μυθιστορήματα, συμμετέχοντας σε πληθώρα λογοτεχνικών συλλογών και αποσπώντας πληθώρα διακρίσεων και βραβείων με τα θεατρικά και κινηματογραφικά του σενάρια (Βραβείο κοινού - Queer Theater Awards, Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου Μικρού Μήκους - Fresh Voices Screenplay Competition, Επίσημη Επιλογή στο Orlando Film Festival κ.α.). Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνικών βιβλίων και παιδικών τηλεοπτικών σειρών και ταινιών.