Οι «Peaky Blinders» χάσανε την «θεία Πόλυ»

Helen -Mc-Crory
twitter

Πέθανε η Έλεν ΜακΡόρι (Helen McCrory) στα 52 της χρόνια, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Ήταν πρωταγωνίστρια του James Bond αλλά και της διάσημης σειράς Peaky Blinders.

Η ΜακΡόρι είχε συμμετάσχει στην ταινία Skyfall του Τζέιμς Μποντ, σε ταινίες του Χάρι Πότερ αλλά και στο Peaky Blinders. Η Βρετανή ηθοποιός γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1968 ως Έλεν Ελίζαμπεθ ΜακΡόρι στο Λονδίνο.

Helen -Mc-Crory
twitter

Tην είδηση του θανάτου της, γνωστοποίησε ο σύζυγός της, επίσης ηθοποιός Damian Lewis, με αναρτησή του στο twitter.

«Είμαι στη θλιβερή θέση να ανακοινώσω ότι μετά από μια ηρωική μάχη με τον καρκίνο, η όμορφη και δυνατή γυναίκα μου, η Έλεν ΜακΚόρι πέθανε ειρηνικά στο σπίτι, περιτριγυρισμένη από την αγάπη των φίλων και συγγενών μας. Πέθανε όπως έζησε. Ατρόμητα. Θεέ μας την αγαπούσαμε και ξέρουμε πόσο τυχεροί είμαστε που την είχαμε στη ζωή μας. Πήγαινε τώρα.. μικρή στον αέρα… Σε ευχαριστώ» ανέφερε ο σύζυγος της Helen McCrory σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Sun.

twitter-peaky-blinders

Λίγα λόγια για την σειρά

Η σειρά «Peaky Blinders» έκανε πρεμιέρα στο δεύτερο κανάλι του BBC το 2013 και εξελίχθηκε σε μια από τις πιο επιτυχημένες της βρετανικής τηλεόρασης εκτός συνόρων. Δεν είναι τυχαίο πως η τελευταία σεζόν μεταδόθηκε από το BBC One, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, το σύνολο των επεισοδίων είναι διαθέσιμο και στο Netflix.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον πρώτο κύκλο ξεκινάνε το 1919, λίγους μήνες μετά το τέλος του Μεγάλου Πολέμου. Η ιστορία επικεντρώνεται στους Peaky Blinders, μια εγκληματική συμμορία που συνδέεται με την οικογένεια Σέλμπυ, και τον χαρισματικό και φιλόδοξο ηγέτη της Τόμας "Τόμι" Σέλμπυ (Κίλιαν Μέρφι), ο οποίος έχει επιστρέψει από τον πόλεμο.

Οι δραστηριότητες της συμμορίας προσελκύουν την προσοχή του Ταγματάρχη Τσέστερ Κάμπελ (Σαμ Νέιλ), του ανακριτή επιθεωρητή της Βασιλικής Ιρλανδικής Αστυνομίας. Ο Κάμπελ στάλθηκε προσωπικά από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ από το Μπέλφαστ στο Μπέρμιγχαμ ως μέρος του αγώνα καταπολέμησης των μελών του IRA, των κομμουνιστών και των εγκληματικών οργανώσεων.

Κύριος στόχος του είναι η καταστολή της εξέγερσης και των διαταραχών στο Μπέρμιγχαμ και η ανάκτηση κλεμμένων κρυμμένων όπλων που προορίζονταν να αποσταλούν στη Λιβύη.