ΙΣΑ: Κατ’ οίκον εμβολιασμός ατόμων με αναπηρία

O εμβολιασμός ατόμων με αναπηρία θα πραγματοποιείται κατ’ οίκον και θα τον αναλάβουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και η Περιφέρεια Αττικής.

Ο εμβολιασμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποια αναπηρία και δεν μπορούν να μετακινηθούν μπορεί να γίνει κατ’ οίκον.

Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής θα διαθέσουν για τον σκοπό αυτό στο υπουργείο Υγείας τα εξειδικευμένα κλιμάκιά τους, προκειμένου να συμβάλουν στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Πρόκειται για δύο ασθενοφόρα και 10 κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι, στελεχωμένες με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Ο εμβολιασμός των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των ηλικιωμένων που δεν μπορούν να μετακινηθούν είναι ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως, καθώς πρόκειται για μια ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού που κινδυνεύει από τις επιπλοκές της Covid-19 λοίμωξης και θα πρέπει να προηγηθεί στον εμβολιασμό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ προτίθενται να διαθέσουν στο υπουργείο Υγείας τα εξειδικευμένα κλιμάκιά τους και δύο ασθενοφόρα, προκειμένου να ενισχυθεί το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού και να πραγματοποιηθεί άμεσα και με ασφάλεια ο εμβολιασμός της ευαίσθητης αυτής ομάδας του πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα για το πότε θα εμβολιαστεί αυτή η ομάδα του πληθυσμού στο health4u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM