Μύθοι και αλήθειες γύρω από τον κορονοϊό

Πολλά έχουν ακουστεί γύρω από τον κορονοϊό με τους ανθρώπους να έχουν τρομοκρατηθεί, μη γνωρίζοντας την ακριβή αλήθεια. Υπάρχουν αρκετοί μύθοι, που θα πρέπει να γνωρίζουμε, προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία μας.

Οι μύθοι, που έχουν κυκλοφορήσει για τον κορονοϊό, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για την προστασία της υγείας μας. Ενδεχομένως, αρκετά άτομα μπορούν να βλάψουν την υγεία τους κατά λάθος.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι μύθοι που προκαλούν ανησυχία στον πληθυσμό;

Μύθος: Ο κρύος καιρός και το χιόνι μπορούν να σκοτώσουν τον Covid-19.

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι ο ψυχρός καιρός μπορεί να σκοτώσει το Covid19 ή άλλους ιούς. Η κανονική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος παραμένει περίπου 36,5 C έως 37 C, ανεξαρτήτως εξωτερικής θερμοκρασίας.

Ακολουθώντας τις παρακάτω συνήθειες μπορείτε όντως να προστατευτείτε από τον ιό.

  • Χρήση μάσκας.
  • Διατηρήστε απόσταση δύο μέτρα μακριά από άλλα άτομα.
  • Αποφύγετε τις συγκεντρώσεις.
  • Σχολαστική καθαριότητα χεριών με σαπούνι και νερό.

Μύθος: Ο κορονοϊός δεν είναι σοβαρότερος από την εποχική γρίπη

Γεγονός: Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ίσως έχετε ακούσει ότι ο Covid19 είναι παρόμοιος με τη γρίπη. Είναι αλήθεια ότι είναι και οι δύο  μεταδοτικές αναπνευστικές ασθένειες που προκαλούνται από ιούς. Ωστόσο, μετά από εκτενέστερη σύγκριση, διαπιστώθηκε ότι επηρεάζουν τους ανθρώπους διαφορετικά. Τα συμπτώματα του Covid19 και της γρίπης εμφανίζονται σε διαφορετικούς χρόνους. Τα συμπτώματα του Covid19 εμφανίζονται γενικά δύο έως 14 ημέρες μετά την έκθεση. Τα συμπτώματα της γρίπης εμφανίζονται συνήθως μία έως τέσσερις ημέρες μετά την έκθεση.

Διαβάστε τους υπόλοιπους μύθους για τον Covid-19 στο health4u.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM