Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των πονοκεφάλων

Οι πονοκέφαλοι είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που ταλανίζει την πλειονότητα των ανθρώπων. Ωστόσο, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων.

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να έχουν ήπιους πονοκεφάλους, ενώ άλλοι να βασανίζονται από τους πόνους, καταφεύγοντας σε φάρμακα. Αν και τα φάρμακα στην αγορά μπορούν να αντιμετωπίσουν σε μεγάλο βαθμό τα συμπτώματα των πονοκεφάλων, υπάρχουν και αρκετοί εναλλακτικά φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης.

Τύποι πονοκεφάλων και αίτια

Κεφαλαλγίες τάσης: Χαρακτηρίζονται από χαμηλής, σταθερής έντασης, πόνο, ο οποίος μπορεί να είναι σύντομος ή και διαρκής. Επίσης οι μύες του λαιμού μπορεί να είναι πιασμένοι και να πονούν. Η κεφαλαλγία τάσης οφείλεται στην πίεση των μυών στο δέρμα του κρανίου, στο πρόσωπο και τον λαιμό λόγω άγχους ή κακής σωματικής στάσης.

Ημικρανία: Η ημικρανία συνοδεύεται από έντονο πόνο στη μια πλευρά του κεφαλιού, ναυτία και διαταραχές στην όραση. Οφείλεται στη συστολή και διαστολή των αιμοφόρων αγγείων εξαιτίας ορμονικής ανισορροπίας και μπορεί να έχει διάφορες αιτίες.

Αθροιστική κεφαλαλγία: Χαρακτηρίζεται από ήπιο αίσθημα πόνου, ο οποίος είναι αρκετά έντονος γύρω από το μάτια, που συνήθως είναι κόκκινα και υγρά. Τα επεισόδια αθροιστικής κεφαλαλγίας μπορούν να συμβούν πολλές φορές την ίδια ημέρα για εβδομάδες ή ακόμη και μήνες. Κάθε πονοκέφαλος μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά έως 2 ώρες. Εμφανίζεται συχνότερα στους άντρες και έχει πολλές πιθανές αιτίες, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ. Η βασική αιτία ωστόσο παραμένει άγνωστη.

Δείτε ποιοι είναι οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των πονοκεφάλων στο health4u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM