Δάκρυσε στον αέρα ο Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας κλάμα

Ο Πύρρος Δήμας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στην συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Μεταξύ άλλων, ο Πύρρος Δήμας είπε:

«Χρόνια πολλά στην πατρίδα και να σημειώσουμε ότι ο πόλεμος του 1940 έγινε και στα μέρη μας στη Βόρειο Ήπειρο, και δυστυχώς για την Ελλάδα αυτό το κομμάτι χάθηκε. Βέβαια θυσιαστήκαμε εκείνο το διάστημα. Οι Βορειοηπειρώτες αισθάνονται μια πικρία και εκτός από αυτό. Πάλι είμαστε εδώ, αγαπάμε την πατρίδα μας, γιατί είναι η καρδιά μας είναι η ψυχή μας»

Ο Πύρρος Δήμας συγκλόνισε γιατί εξομολογήθηκε και για ποιον λόγο κάποιος μπορεί να νιώθει ξένος στην Ελλάδα. Παράλληλα αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αθλητισμού, αλλά και στη μοναδική ομορφιά της πατρίδας μας.

«Συνεχίζουμε να νιώθουμε ξένοι στην Ελλάδα πολλές φορές, όλη μας τη ζωή ακούγονται φωνές δεξιά και αριστερά, που στο θυμίζουν και να θες να το ξεχάσεις δεν το ξεχνάς. Η Ελλάδα είναι πολύ πιο όμορφη από εκεί που μεγάλωσα την έβλεπα παράδεισο. Η προσαρμογή στην Ελλάδα ήταν δύσκολη. Ευτυχώς ο αθλητισμός με βοήθησε πολύ να μπω στα πράγματα και στο να προσαρμοστώ. Είχα έρθει και το 1988 και το 1989 για αγώνες. Όσο και να μην μας αρέσει η χώρα μας είναι παράδεισος αλλά οι άνθρωποι πρέπει να τον κάνουμε καλύτερο»