Ποια είναι η φυσική ορμόνη που βοηθά στη λίμπιντο;

Η κισπεπτίνη είναι μια φυσική ορμόνη που διεγείρει την απελευθέρωση άλλων αναπαραγωγικών ορμονών μέσα στο σώμα.

Η χορήγηση κισπεπτίνης μπορεί να διεγείρει τις σεξουαλικές αποκρίσεις τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν όσους δεν έχουν λίμπιντο, οι ερευνητές διεξήγαγαν μελέτες για την κισπεπτίνη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, αυτή η ορμόνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών.

Πράγματι, η χορήγηση κισπεπτίνης μπορεί να διεγείρει τις σεξουαλικές αποκρίσεις σε γυναίκες και άνδρες με διαταραχή υποδραστήριας σεξουαλικής επιθυμίας (HSDD). Αυτά τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Jama Network Open .

    ⇒ Διαβάστε ακόμη: Βότανα για την πρόωρη εκσπερμάτιση

Θετικές επιδράσεις σε περίπτωση χαμηλής σεξουαλικής επιθυμίας

Σε αυτές τις δύο κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 32 προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και 32 άνδρες με διαταραχή υποκινητικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Και στις δύο μελέτες, οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, καθώς και εξετάσεις αίματος και συμπεριφοράς.

Η χορήγηση κισπεπτίνης βελτίωσε τη σεξουαλική επεξεργασία του εγκεφάλου τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες, με θετικά αποτελέσματα στη σεξουαλική συμπεριφορά σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.

«Παρέχουμε τα πρώτα στοιχεία ότι η κισπεπτίνη είναι μια δυνητικά ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για γυναίκες και άνδρες με  χαμηλή σεξουαλική επιθυμία », λέει ο Δρ. Alexandre Comninos από το Τμήμα Μεταβολισμού, Πέψης και Αναπαραγωγής από το Imperial College του Λονδίνου, σύμβουλος ενδοκρινολόγος στο Imperial College Healthcare NHS Trust και συνεπικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα αποτελέσματα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα ήταν δυνατή η εφαρμογή θεραπειών με βάση την κισπεπτίνη για γυναίκες και άνδρες με HSDD.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ